Search
Close this search box.

GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA Tijekom dva dana je domaćin 62. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe – komorni sastavi

Glazbena škola Požega je danas i sutra domaćin 62. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe – komorni sastavi. Otvorio ga je zamjenik županice Ferdinand Troha.
– Čestitam Glazbenoj školi na domaćinstvu, a organizatorima na odabiru upravo ove škole. Pratimo razvoj naše Glazbene škole, ona je na ponos i svom gradu i svojoj županiji – istakao je F.Troha.

 

Državno natjecanje mladih glazbenika u Požegi organiziraju Agencij za odgoj i obrazovnaje, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga, Natječe se 250 učenika i studenata 29 glazbenih ili umjetničkih škola, Muzičke akademije u Zagrebu te umjetničkih akademija iz Osijeka i Splita. Školu domaćina natjecanja predstavljat će 23 učenika, odnosno šest komornih sastava.
Biti domaćin ovakvog natjecanja, kazao je ravnatelj Glazbene škole Požega prof.Alen Kovačević, velika je čast ali i odgovornost. – Nadam se da ćemo ispuniti sva očekivanja sudionika ovog natjecanja te da će biti zadovoljni ishodom i ostvarenim rezultatima – rekao je A.Kovačević.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano