Search
Close this search box.

GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA Veljko Valentin Škorvaga i Rajka Martinčić na prijemu kod županice Antonije Jozić

Jučer  su na prijemu kod županice Požeško-slavonske županije Antonije Jozić bili bivši djelatnici Glazbene škole Požega Veljko Valentin Škorvaga i Rajka Martinčić. Susretu su prisustvovali gradonačelnik Grada Požege dr. sc. Željko Glavić i ravnatelj Glazbene škole Alen Kovačević. Bila je to prigoda da se uzvanicima zahvali za sve što su tijekom svojega dugogodišnjeg rada učinili za Školu, Grad Požegu i cijelu Požeško-slavonsku županiju.

Veljko Valentin Škorvaga trenutno djeluje kao viši predavač na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na novootvorenom studiju tambure, no svima je poznat njegov dugogodišnji nastavnički rad uz koji je vrlo uspješno obnašao i dužnost ravnatelja Glazbene škole Požega. Neumornim radom i angažmanom uspio je izgraditi snažnu i uspješnu obrazovnu i kulturnu instituciju, proširiti djelatnost na srednjoškolsko i predškolsko obrazovanje, uspostaviti područna odjeljenja u Kutjevu i Pleternici, inicirati i realizirati preseljenje Škole u nov i adekvatan prostor. Pokretač je festivala Zlatne žice Slavonije, kasnije nazvane Aurea fest Požega i dobitnik nagrada Grada Požege i  Požeško-slavonske županije za razvoj glazbene umjetnosti.

I nastavnica u mirovini Rajka Martinčić bila je važan sudionik stvaranja današnje požeške Glazbene škole, svjedok velikog razvoja i napretka glazbenog školstva u našemu gradu. Tijekom bogatog pedagoškog rada odgojila je niz uspješnih učenika, od kojih mnogi nastavljaju školovanje na muzičkim akademijama. Posebnu senzibilnost je pokazivala prema učenicima kojima glazba nije bila prvi izbor, uspijevajući ih zainteresirati i motivirati za ustrajnije bavljenje glazbom. Cijenjena po požrtvovnom radu s učenicima, te uvijek korektnom i iskrenom odnosu s kolegama, uvijek vesela i pozitivna, uzor je svakom nastavniku.

Tekst: B. Horvat

Foto: Glazbena škola Požega

 

Vezano
Vezano