Search
Close this search box.

GO DOMOVINSKOG POKRETA PLETERNICA Pleternica ide u krivom smjeru a Kraussovu skulpturu ne treba vraćati na Trg bećarca

Pleternica ide u krivom smjeru a Kraussovu skulpturu ne treba vraćati na Trg bećarca – ovo su osnovni naglasci s jučer održane konferencije za novinare Gradske organizacije Domovinskog pokreta Pleternice. O tome su govorili predsjednik stranke Marko Vidakušić i tajnik Mijo Baketarić, a pressici su prisustvovali i predsjednik GO Domovinskog pokreta Požega Igor Gacik i predsjednik ŽO te stranke Goran Ribičić.
Predsjednik GO Domovinskog pokreta Marko Vidakušić je ustvrdio kako u Pleternici vlada šutnja i tiho nezadovoljstvo zbog vladajućeg HDZ-a pa tako i na ‘utakmici Slavije svi šute kao da su u kazalištu’. Posebno je izrazio nezadovoljstvo zbog odnosa prema hrvatskim braniteljima jer, rekao je, Pleternica je jedino mjesto u RH gdje nema ispisanih imena poginulih branitelja na podignutom im spomeniku. – „Tko se stidi Branka Habeka, Branka Drinovca, Branka Terzića…? upitao je te ustvrdio kako su u Pleternici ‘ i vrane zaštićenije od branitelja’.
Mijo Baketarić je prvenstveno govorio o Kraussovoj skulpturi čije je postavljanje na Trg bećarca nazvao „još jednim u nizu promašenih i štetnih projekata današnje vladajuće elite i stranke na vlasti HDZ-a”. Istakao je kako je Krauss gdje god je to mogao „blatio Hrvate i Hrvatsku”. Pretpostavlja da je skulptura uklonjena s trga jer su vladajući shvatili, ili im je netko to savjetovao, jer dolazi Devetnica Gospi od Suza „a to s jednim razvratnikom ne ide zajedno”. Potom je dodao: ”Pleternica je svetište ali nismo napravili kip Majke Božje al’ imamo sotonu”.
Na konferenciji za novinare bilo je riječi i o aglomeraciji, cesti kroz Frkljevce i Kadanovce, oštećenim kolnicima u Gradcu i Sulkovcima, nepotrebnoj srednjoj školi, iseljavanju i dr.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano