Search
Close this search box.

GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-A PLETERNICA Idućih mjeseci započet će gradnja novog vatrogasnog doma!

U tijeku je proces javne nabave i idućih mjeseci započet će gradnja novog vatrogasnog doma i spremišta – najvažnija je informacija što se čula sinoć na redovnoj Godišnjoj skupštini DVD-.a Pleternica. Vijest, koju vatrogasci već dugo čekaju jer rade u neadekvatnom prostoru, donijela im je gradonačelnica Marija Šarić. Ona im se također zahvalila na svemu što su činili u proteklih godinu dana, osobito u danima nakon velikog nevremena koje je u srpnju zahvatilo pleterničko područje.
– Zajedničkom suradnjom svih nas uspjeli smo iz toga izaći još jači, spremniji i organiziraniji za ono što nas čeka u budućnosti. Naučili smo i nešto novo što će nam pomoći u daljnjim izazovima. Zahvaljujem Društvu i Javnoj vatrogasnoj postrojbi koji su brzo pomogli građanima i olakšali im veliku pretrpljenu muku – rekla je gradonačelnica.
Veliko nevrijeme u srpnju bilo je upravo to što je obilježilo 2023.godinu u radu pleterničkih vatrogasaca. U periodu od 19. do 24. srpnja provedena je čak 221 intervencija, uklanjanja drveća s prometnica, saniranje krovova kuća i slično. Izvješće o radu DVD-a Pleternica podnijeo je zapovjednik Ivica Klobučar koji je, među ostalim, istakao kako je tijekom godine bilo 19 požara i 213 tehničkih intervencija. Tijekom godine provedene su obuke za zvanja u vatrogastvu, sudjelovalo se na vatrogasnim natjecanjima a boravilo se i u Vatrogasnom kampu u Fažani. Kao i ranijih godina, i prošle je održana združena vatrogasna vježba na kojoj je sudjelovalo 44 vatrogasca i 8 vozila iz društava s pleterničkog područja.
Čestitke na aktivnostima u prošloj godini članovima DVD-a Pleternica uputili su, uz gradonačelnicu Mariju Šarić, i Dalibor Hrunka u ime Javne vatrogasne postrojbe i Vatrogasne zajednice Grada Požege, potom Josip Ašenbrener predstavnik županijske Vatrogasne zajednice županica Antonija Jozić.
Županica je podsjetila kako vatrogasno društvo u Pleternici postoji već 131 godinu te da su njegovi članovi uvijek bili spremni pomoći građanima kad je to bilo potrebno. – Ono što Pleternicu uvijek odlikovalo je zajedništvo, razumijevanje, međusobna suradnja i podrška. To je pridonijelo da Društvo danas izgleda ovako, ne samo po opremi i znanju, nego i po mladeži i ženama koje su se priključile radu DVD-a – istakla je županica Jozić.
Već prema tradiciji, na godišnjoj skupštini dodijeljene su diplome za zvanja u vatrogastvu te vatrogasna odlikovanja i priznanja a sino ću ih dobili: Maja Lucić, Leona Čolak, Nikola Čačić, Saša Lombar, Jela Zirdum, Maria Elena Antunović. Josip Malenica, Diana Cerovac, Nikola Čačić, Slađana Čačić i Marija Lombar. Diplome i prigodne skulpturice primilo je više članova vatrogasne mladeži.
Na godišnjoj skupštini 14-godišnji Borna Tomić je službeno izrazio želju da se pridruži vatrogascima a na kraju skupa Ivanu Novosadu, zapovjedniki JVP Požeško-slavonske županije tortom i prigodnim poklonom čestitan je 40. rođendan.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Zoran Vakula i pleternički školarci
Komemoracija u Ruševu
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali