Search
Close this search box.

GODIŠNJA SKUPŠTINA UDVDR-A, OGRANAK PLETERNICA Dužnost predsjednika će i nadalje obnašati Zvonko Polić

Zvonko Polić ostaje predsjednik UDVDR-a, Ogranak Pleternica. Odlučeno je to na redovnoj Godišnjoj skupštini Ogranka, koja je ove godine bila i zborna. Branitelji prisutni na skupu također su odlučili kako će u sastavu Središnjeg odbora biti Hrvoje Galić, Ivica Jozić, Mario Kalan, Ante Karlić, Ivan Krešić i Tomica Perković, u Nadzornom odboru Ivan Brekalo, Franjo Crnjac i Branko Polić, a u Sudu časti Ivica Banožić, Mirko Štimac i Miro Veletić.

.Podnoseći izvješće o radu za 2023.godinu stari/novi predsjednik Ogranka je posebno istakao kako je nastavljena tradicija da se posljednje nedjelje u veljači, u suradnji s Gradom Pleternica, organizira polaganje vijenaca i paljenje lampiona za sve pokojne branitelje pleterničkog kraja. Nakon toga, za njih se u župnoj crkvi služi sveta misa. Prošle godine, osim okupljanja uz spomenik hrvatskim braniteljima organizirano je, dva dana ranije, iprikazivanje dokumentarnog filma „Od toga dana” Slavice Šnur.
Članovi pleterničkog ogranka UDVDR-a također redovito prisustvuju prilikom polaganja vijenaca za Dan grada Pleternice, kao i u drugim mjestima gdje se odaje počast pokojnim braniteljima. Redovno prisustvuju i na komemoraciji na Papuku 2.prosinca. Od prošlogodišnjih aktivnosti predsjednik Polić je posebno istaknuo i odlazak u Međugorje. Bila je to prilika, kazao je, za duhovnu obnovu ali i intenzivnije međusobno druženje. Na svim događanjima gdje su se pojavljivali, istaknuo je takožer Z.Polić, članovi Ogranka dostojanstveno su ga predstavljali, kao i cijelu braniteljsku populaciju. Davno zauzetog stava, da se kao udruga neće politički opredjeljivati ni za koju opciju držali su se i u minuloj godini a tako će biti i nadalje. Predsjednik Polić se također zahvalio svima koji su im kao udruzi pomogli na bilo koji način.

 

Plan rada za 2024.godini također je predstavio Zvonko Polić a on će u osnovi biti sličan prošlogodišnjem. No, predsjednik se posebno osvrnuo i na činjenicu da je braniteljska populacija sve starija i bolesnije te je više umrlih. Na razini Hrvatske 2020.godine preminulo je 128, branitelja, godinu dana kasnije 146, 2022. godine 154 a prošle godine 167 branitelja. Stoga je pozvao članove Ogranka da redovito odlaze na sistematske preglede ali i koriste mogućnost odlaska na odmor u neki od veteranskih centara.

 

Pozdravljajući branitelje okupljene na Godišnjoj skupštini, gradonačelnica Marija Šarić je izrazila zadovoljstvo zbog njihovog zajedništva i spremnostida čuvaju uspomenu na ono što je temelj hrvatske države. – Na nama mladima je da nastavimo prenositi istinu o Domovinskom ratu i da podsjećamo mlade generacije na to koliko je važna vaša žrtva koju ste učinili i žrtva svih preminulih branitelja. Da toga nema, sigurno se ne bismo ovako zajedno družili i šetali našim gradom – istakla je gradonačelnica. Dodala je kako joj se uvijek mogu slobodno obratiti i da će zajednički riješiti eventualne probleme. Grad će također, obećala je, pomoći i u postavljanju spomen ploča poginulim hrvatskim braniteljima pleterničkog kraja za koje to još nije učinjeno.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi