Search
Close this search box.

GODIŠNJA SKUPŠTINA ŽUPANIJSKE VATROGASNE ZAJEDNICE Nekolicini vatrogasaca uručena priznanja za dugogodišnji rad

Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije održala je u Kutjevu redovnu Gosišnju izvještajnu skupštinu. Skupu su prisustvovali i predstavnici nekoliko drugih županijskih vatrogasnih zajednica, Hrvatske vatrogasne zajednice te županica Antonija Jozić.
Županijska vatrogasna zajednica okuplja 56 dobrovoljnih vatrogasnih društava, od kojih su dva industrijska, te 2 javne vatrogasne postrojbe. Izvješće o radu podnio je predsjednik Dragutin Žnidarec. Minula godina, rekao je, bila je ‘normalna’ iako je broj intervencija društava bio 1021 a koje je ‘odradilo’ 45 vatrogasnih postrojbi. Srećom, istakao je, velikih elementarnih nepogoda nije bilo. Nažalost, zbog elementarne nepogode koja je prije koju godinu zahvatila Požegu, Vatrogasna zajednica je ostala bez svojih prostorija pa je sada ‘podstanar’ u zgradi Županije. Taj bi se problem ipak uskoro trebao riješiti.
Nadalje, u prošloj godini izabran je i novi vatrogasni zapovjednik (Marko Ašenbrener),a nabavljeno je i novo vatrogasno zapovjedno vozilo. Zahvaljujući Vladi Tirola, nova vozila su dobila dobrovoljna vatrogasna društva iz Jakšića i Djedine Rijeke. Od aktivnosti iz prošle godine treba istaći i to kako je Vatrogasna zajednica naše županije bila domaćin sjednice Vatrogasnog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice.
Što se tiče financijskog izvješća, VZ PSŽ je na raspolaganju imala 892 t000 kuna od kojih su 700 000 kuna redovita sredstva od Požeško-slavonske županije. Sva izvješća podnesena na Godišnjoj skupštini jednoglasno su usvojena.
– Veliko hvala svima vama, pogotovo vama dobrovoljnim vatrogascima, koji, uz sve svoje poslove koje privatno obavljate, srce vas vuče da date svoj doprinos i pomognete kad treba – rekla je županica Jozić obračajući se vatrogascima na Godišnjoj skupštini.
Već prema tradiciji, na skupu su uručena priznanja pojedincima pa je tako ovaj put najveću nagradu u vatrogastvu, Povelju Mirka Kolarića, dobio 94-godišnji Slavko Bardač iz Čaglina (priznanje je preuzeo sin) dok su odlikovanja Hrvatske vatrogasne zajednice za posebne zasluge dobili Mato Poljanac iz Kaptola i Vilko Kir iz Jakšića. Spomenicu Domovinske zahvalnosti od Predsjednika RH Zorana Milanovića na prijedlog VZŽ dobio je vatrogasac Ilija Turković.
Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano