Najčitanije

 • Fotogalerije

  GORAN ŠUTALO NAJAVLJUJE Nastavljaju se radovi na hotelu u Velikoj vrijedni 16 milijuna eura!

  Ljetna sezona na veličkim bazenima 2022. uspješno je ‘odrađena’, advent u „Nininoj čarobnoj Shhhumi” s 55 000 posjetitelja u mjesec dana proglašen je najboljim na razini općina u Hrvatskoj a iz tvrtke „Vinota” d.o.o. u vlasništvu obitelji Šutalo stižu nove, dobre vijesti: nastavljaju se radovi na hotelu koji će biti dio velikog turističkog kompleksa.
  – Idemo na daljnju izgradnju i opremanje hotela. Ovih dana se prijavljujemo na natječaj preko Ministarstva turizma, to su europska sredstva – rekao nam je Goran Šutalo.


  Gradnju hotela za Valentinovo daleke 2004.godine započeo je Vlado Zec vlasnik Kamen Ingrada a onda je uslijedio stečajni postupak, promjene vlasnika….želeći se baviti i turizmom Color Grupa Gorana Šutala je u proljeće 2016.godine osnovala tvrtku Vinota d.o.o., u prosincu iste godine kupljeni su bazeni a u proljeće 2017. godine, na petnaestoj po redu javnoj dražbi, za 385 000 eura kupljen je i ‘hotel’ čiji su se obrisi tek nazirali iznad zemlje. Vinota je prednost dala bazenima koji su uređeni i u funkciju stavljeni u ljeto 2021.godine, a oko hotela su obavljani razni ‘pripremni radovi’. Objekt jest imao građevinsku dozvolu ali…
  – Morali smo raditi preprojektiranje jer se traži da sve bude ‘zeleno i digitalno’ : bit će tu 20 bušotina za grijanje hotela, solarni kolektori, ‘pametne’ sobe, otpad će se reciklirati…ukratko, hotel bi trebao raditi kao neovisan u smislu energije. Ne računam kupnju, to je bio ‘sitan’ novac ali, do sada smo na razne druge poslove oko hotela uložili 1,5 milijuna eura. U hotelu će biti 101 soba s wellnessom, spa, dvije konferencijske dvorane…S njim, kad se završi, moći ćemo ovdje dovesti strance, ljude iz Europe, kroz cijelu godinu. Smatram da će to doprinijeti velikom razvoju cijelog ovog našeg kraja – dodao je G.Šutalo.


  Da bi se hotel uz veličke bazene stavio u funkciju trebat će još 16 milijuna eura. – Maksimalan iznos koji bi mogli dobiti preko ovog natječaja Ministarstva turizma je 6,6 milijuna eura a ostalo ćemo osigurati dio kroz kredit, dok će dio biti naša vlastita sredstva. Dobijemo li ta sredstva, hotel bi trebao biti u funkciji za dvije godine, ako ih ne dobijemo, svejedno nastavljamo s radovima samo što će onda to trajati duže – zaključio je G.Šutalo.

  Tekst: V.Milković
  Foto: V.Milković/ Vinota d.o.o.

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači