Search
Close this search box.

GOSPODARSTVO GRADA PLETERNICE Potpisani ugovori o dodjeli 43 nepovratne potpore poduzetnicima-iznos veći od milijun kuna

U Interpretacijskom  centru Terra Panonica potpisani su ugovori o dodjeli nepovratnih potpora male vrijednosti iz Programa razvoja gospodarstva Grada Pleternice. Na potpisivanju ugovora bila je gradonačelnica Marija Šarić sa suradnicima, direktori poduzeća i vlasnici obrta s gradskog područja. Direktorica Poduzetničkog centra Barbara Rudež istaknula je kako se Programom provode mjere sa ciljem razvoja i promocije poduzetničke infrastrukture, jačanja konkurentnog  nastupa poduzetništva na tržištu, povećanja investicijskog ulaganja poduzetnika uz rast zaposlenosti, poboljšanja uvjeta za financiranje poduzetnika te podizanja razine poduzetničkih znanja i vještina.- Ovim potporama želi se pomoći poduzetnicima i obrtnicima u podizanju kvalitete postojećih te otvaranju novih tvrtki i obrta-kazala je direktorica.

Porast broja obrtnika i trgovačkih društava
Pozdravljajući nazočne, gradonačelnica je napomenula kako su ukupno odobrene 43 potpore u iznosu većem od milijun kuna.-Vaša ulaganja prelaze 4 milijuna kuna, što je zaista velika brojka za naš mali grad, posebno u ovim uvjetima pandemije, kada se još uvijek borimo s promjenama u okruženju. Osim što ste uspjeli opstati u ovom teškom vremenu, dodatno ste uložili u svoja poduzeća,  a neki su ih uspjeli i otvoriti te bez obzira na koronu idete dalje. Čestitam vam na trudu i svemu onome što radite za sebe i Grad Pleternicu. Ono što me iznimno veseli je porast broja obrtnika od  prošle godine, kada ih je bilo 152 , za desetero više pa imamo sada 162 obrtnika. Broj trgovačkih društava porastao je sa 105 na 116, a ono što još više veseli je 90 novih radnih mjesta, za razliku od prošle godine. To su stvarno brojke koje nam daju vjetar u leđa, a svima vama treba čestitati jer vi zapošljavate i stvarate nova radna mjesta na našem gradskom području. Ako vi rastete, onda rastemo svi zajedno-poručila je gradonačelnica M. Šarić. Dodala je kako mjere i potpore imaju smisla jer sve one rezultiraju dodatnim vrijednostima i zapošljavanjima, a s mjerama potpore nastavlja se i naredne godine.

Europska sredstva puno značajnija nego proteklih godina
-Naše poduzetnike i obrtnike pozvala sam da se jave u Poduzetnički centar jer dolaze nove potpore Vlade Republike Hrvatske, europska sredstva koja su puno značajnija nego proteklih godina, a ispravljena je dugogodišnja nepravda da je Slavonija u istom postotku bespovratne potpore kao i  Zagreb. Sada smo porasli s 50 na  75 posto, dakle imamo 25 posto veću potporu od razvijenijih dijelova. Zato sam potaknula sve da to koriste i  pravovremeno se jave sa svojim idejama i mogućim investicijama, a Poduzetnički centar će pokušati pronaći bespovratna sredstva-zaključila je gradonačelnica.
Tekst i foto: I. Tomić

Vezano
Vezano