Search
Close this search box.

GRAD KUTJEVO Odobrena tri projekta prekogranične suradnje ukupne vrijednosti 80 tisuća eura

U Kutjevo nam stiže novih 80 tisuća eura za provedbu projekata odobrenih u okviru Programa prekogranične suradnje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Razvojna agencija Grada Kutjevo pripremila je i prijavila projekte koji su odobreni za financiranje, a korisnici sredstava su Grad Kutjevo, Dječji vrtić Grozdić i Narodna knjižnica i čitaonica Kutjevo. Važno je napomenuti da će s područja Grada Kutjeva biti financirana tri projekta od ukupno 70 odabranih što je velik uspjeh i pokazatelj rezultata rada naše agencije.
Odobrena su sredstva za projekt Grada Kutjeva i Općine Čitluk pod nazivom “Most kulture” u iznosu 34.601,00 EUR. Projekt uključuje obnovu društvene infrastrukture, odnosno društvenih domova u naseljima Hrnjevac i Donja Blatnica. Uz infrastrukturne radove, financirat će se i promotivne aktivnosti projekta.
Dječji vrtić Grozdić sa svojim partnerom Dječji vrtić Tomislavgrad ostvario je pravo na 28.380,00 EUR. Kroz projekt “Igrom do dječjeg osmijeha” nabavit će se didaktička oprema i knjige za vrtić u Kutjevu, a  u Tomislavgradu će se urediti i opremiti dječje igralište.
Treći projekt je projekt “Opremanje knjižnica” koji je Narodna knjižnica i čitaonica Kutjevo prijavila u suradnji sa Srednjom strukovnom školom Jajce. Knjižnica u Kutjevu i školska knjižnica u Jajcu opremit će svoje prostore informatičkom opremom, a naša knjižnica će izraditi i svoju web stranicu.
Cilj programa je potpora Hrvatima u Bosni i Hercegovini i osnaživanju područja Republike Hrvatske, jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te brži gospodarski oporavak koji bi spriječio iseljavanje stanovništva, smanjenje negativnog demografskog trenda i održiv razvoj, poboljšanje dostupnosti socijalne, društvene i javne infrastrukture. Nadamo se da će provedbom ovih projekata, naši korisnici uspjeti u realizaciji tih ciljeva.
Izvor: kutjevacki.hr

Vezano
Vezano