Search
Close this search box.

GRAD PLETERNICA Bezuvjetan nalaz Državne revizije: “Ovo je izvrstan poticaj da u narednim godinama radimo još više”

Državni ured za financijsku reviziju je dovršio nadzor financija i rada Gradske uprave Grada Pleternice te je izdao bezuvjetno nalaz svoje revizije. Veliko je to postignuće koje jasno govori o transparentnosti i odgovornom upravljanju gradskim financijama i procesima rada.
– Nekoliko mjeseci nakon što sam stupila na dužnost gradonačelnice došao nam je Državni ured za reviziju u financijsku reviziju koji je radio analizu protekle, 2020. godine. Bio je to vrlo izazovan period u kojemu smo imali obvezu pripremiti veliku količinu, od nas traženih informacija i dokumenata za pregled. U isto vrijeme radili smo i novi proračun i realizirali brojne nove obveze utvrđene zakonom, poput Provedbenog programa za razdoblje 2021.-2025. Unatoč tomu sa velikim zadovoljstvom primila sam nalaz revizije koji je bezuvjetan, što znači da je tim gradske uprave na čelu sa mojom prethodnicom, Antonijom Jozić, sve radio radio transparentno u skladu sa zakonima, drugim propisima i unutarnjim aktima. Ovo je veliki vjetar u leđa i poticaj da u narednim godinama nastavimo raditi još više i kvalitetnije kako bi našim sugrađanima osigurali javnu upravu kojom će se ponositi – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.
Predmet revizije su financijski izvještaji, a osim njih, kontrolira se usklađenost poslovanja grada sa zakonima, drugim propisima i unutarnjim aktima koji imaju značajan utjecaj na poslovanje. Podsjetimo kako je zadnji nalaz Državnog ureda iz 2016. također bio bezuvjetan.
– Vrlo mali broj subjekata ima bezuvjetan nalaz posebice po obje točke, financijski izvještaji i usklađenost poslovanja. Time smo još ponosniji poslovanjem Grada Pleternice – zaključila je Šarić.

Izvor: Grad Pleternica

Vezano
Vezano
Gradska kuca ZASTAVE
POŽEGA Uskršnja čestitka gradonačelnika

Vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti,iščekivanje najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa uvijek nas iznova vraća temeljnim ljudskim vrijednostima, uči nas o snazi žrtve i…