Search
Close this search box.

GRAD PLETERNICA Dodijeljena sredstva novorođenima: “Želimo participirati i pomoći roditeljima”

Dodjeljena su sredstva za 20-ero novorođenih na području Pleternicu u zadnjem kvartalu prethodne godine. Samim time evidentiran je i konačni broj novorođenih u 2023. godini. On je 87, a isti broj novorođenih je zabilježen i u prethodnoj 2022. godini.
– Prosjek posljednjih 10 godina je 90 djece po godini, naravno želja nam je da ih bude što više, ali važno je primjetiti i konstantno održavanje, a poneke godine i porast novorođenih – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.
Prilikom dodjele prigodnog dara djeci, koje se tradicionalno održava u Dječjem vrtiću Tratinčica u Pleternica Šarić je upoznala roditelje sa mjerama koje imaju na raspolaganju.
– Uz ovaj skromni poklon u daljnjem razvoju vašeg djeteta vas očekuju brojne mogućnosti. Svakako je tu infrastruktura u vidu vrtića koja vas zasigurno najviše zanima, a na području koje smo ove godine otvorili podružnicu u Kuzmici te planiramo još jednu u Gradcu. Tu je i gradski dječji doplatak, ali i brojne druge mjere kojima želimo makar dijelom participirati i pomoći vama kao roditeljima – istaknula je Šarić.
Izvor: Grad Pleternica

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…