Search
Close this search box.

GRAD PLETERNICA Godišnji susret s gospodarstvenicima: “Veseli nas svaki novootvoreni pravni subjekt”

Prosinac je tradicionalno mjesec okupljanja, pa je tako nastavljena tradicija susreta gradonačelnice sa poduzetnicima i obrtnicima pleterničkog područja. Prilika je to da se prezentiraju rezultati međusobne suradnje, prezentiraju nove mogućnosti i nastave započete aktivnosti.
Kako tvrdi direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež gospodarstvenici su okosnica rada te je maksimum uvijek usmjeren prema njima i njihovim potreba. – Cijeli tim Poduzetničkog centra Pleternica je uvijek na raspolaganju gospodarstvenicima, a s obzirom na novo programsko razdoblje užurbano prikupljamo sve informacije, obilazimo konferencije te aktivno sudjelujemo u njima, a sve s ciljem kako bi našim pleterničkim gospodarstvenicima pružili pravu informaciju onda kada ju oni trebaju – ističe Rudež.
Da razloga za zadovoljstvo ima na pretek svjedoči činjenica o povećanju obrtnika za nešto više od 6 posto odnosno sa prošlogodišnjih 152, na ovogodišnjih 162. Nije izostao niti rast poduzetnika pa je tako ostvareno povećanje od čak 9,5 posto odnosno sa 105 na 116 registriranih subjekata.
– Teško je reći tko je za to zaslužan, ali vjerujem kako je sinergija mjera Vlade RH, volje poduzetnika, znanja i želje Poduzetničkog centra za pomoć novi subjektima te nas u Gradu koji imamo za cilj stvoriti pozitivno poslovno okruženje, zasigurno utjecala na ovaj godišnji rezultat. On nikako nije zanemariv jer svako novootvoreno radno mjesto je izuzetno važno za razvoj gospodarstva Pleternice. Mi ćemo ovom dinamikom nastaviti i dalje, a kao što ste čuli već spremamo sve za nove natječaje koji nam dolaze iz fondove EU u novom programskom razdoblju – zaključuje Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.
Izvor: Grad Pleternica

 

Vezano
Vezano