Search
Close this search box.

GRAD PLETERNICA I DJEČJI VRTIĆ „TRATINČICA” U ZAJEDNIČKIM AKTIVNOSTIMA Šarić: “Suradnja s roditeljima ključ je rada našeg dječjeg vrtića”

Grad Pleternica u suradnji s Dječjim vrtićem Tratinčica sustavno ulaže u podizanje kvalitete programa rada vrtića te pokreće razvoj univerzalnog sportskog programa s ciljem uvođenja djece u svijet sporta i uspostavljanja zdravog načina života od najranijih godina.
– Uvijek osluškujemo potrebe naših sugrađana prilikom osmišljavanja novih aktivnosti, pa tako u ovom slučaju roditelja djece polaznika našeg vrtića. Ovaj projekt je realizacija mišljenja roditelja koji su sudjelovali u anketi koju provodi naš vrtić i to je nit vodilja našeg rada. Drago nam je da smo uspjeli realizirati ovaj projekt kojim proširujemo sportsku ponudu našeg grada, a posebno u dijelu najmanjeg uzrasta kojem posvećujemo punu pažnju – izjavila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.


Škola sporta je mjesto na kojem najmlađi rade svoje prve sportske korake i kroz veliki izbor igara upoznaju osnove različitih sportova. Radi se o verificiranom programu od Ministarstva znanosti i obrazovanja namijenjenom svoj djeci, a nositelj programa je DV Tratinčica Pleternica. Po završetku programa djeca sama spoznaju prema kojem sportu gaje najviše interesa, a roditelji dobivaju trenerovo stručno mišljenje u kojem sportu dijete ima najveće šanse za uspjeh.
– Osim što se svi sadržaji svladavaju kroz igru i zabavu, sigurnost djece i kvaliteta odrađenih treninga na prvom su mjestu. Iz navedenih razloga na našim treninzima radi se u malim skupinama kako bi se program što više individualizirao svakom djetetu – izjavila je Nikolina Hačka, ravnateljica DV Tratinčica te dodala kako je program namijenjen svoj djeci, ne samo onoj koja pohađaju vrtić. Djeca će imati priliku okušati se u atletici, gimnastici, borilačkim sportovima, košarci, nogometu, rukometu, odbojci, tenisu kao i u drugim sportovima.

Izvor: Grad Pleternica

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi