Search
Close this search box.

GRAD PLETERNICA Marija Šarić: Ovo je godina izgradnje nogostupa!

Grad Pleternica, odnosno velika naselja na njegovom području, nalaze se na križanju nekoliko prometnih državnih cesta no, nažalost, uz njih nema izgrađenih pješačkih staza što građanima pričinjava veliki problem. Doskora, takvo bi se stanje trebalo promijeniti.
– Rekla sam to i na gradskom vijeću: ovo je godina nogostupa. Uz izgradnju vrtića u Kuzmici, gradnja nogostupa nam je najveći prioritet. Hrvatske ceste su u svoj program stavile nogostup kroz naselja Resnik-Svilna-Buk u vrijednosti 7,4 milijuna kuna. U fazi je izbor izvođača radova i s tim će se vrlo brzo krenuti – rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

Nadalje, Grad Pleternica je preko programa Ministarstva unutarnjih poslova, vezanog za sigurnost prometa na cestama, dobio 500 000 kuna za izgradnju pješačke staze kroz Bilice.
– I Županijska uprava za ceste u svom programu ima neke nogostupe. Konkretno, radit će se nogostup u Gradcu a onda i u Brodskom Drenovcu. Tamo se čeka da se dovrši aglomeracija a potom idu nogostupi. U Zagrađu i Bučju su već prije napravljeni, tako da će sva ta sela imati nogostupe. Mi kao Grad, sve ćemo ove radove jednim dijelom sufinancirati, još se ne zna točan iznos jer treba proći javna nabava no, mi smo u proračunu za to osigurali 1,5 milijuna kuna pa ćemo vidjeti da li će biti toliko ili možda manje – dodala je gradonačelnica.
U ovoj godini u rekonstrukciju će i DC525 Pleternica-Bilice vrijednosti 19 786 000 kuna a paralelno sa cestom, radit će se i pješačke staze kroz Frkljevce i Kadanovce.
– Svi ovi radovi trebali bi krenuti ove godine a treba kazati da je u planu i kompletna rekonstrukcija ceste od Pleternice, odnosno Vesele, do Dervišage. To je sad u fazi pred izdavanjem građevinske dozvole. Investitor su Hrvatske ceste i na tom potezu bi se trebalo urediti sve: cesta, nogostupi, stajališta…Radovi na ovoj dionici neće početi ove godine ali se pripremaju za iduće razdoblje – najavila je M.Šarić.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano