Search
Close this search box.

GRAD PLETERNICA Potiče izvrsnost mladih kroz stipendije

Grad Pleternica je i ove godine za studente s prebivalištem na području Grada Pleternice osigurao u proračunu 20 tisuća eura za stipendije za akademsku godinu 2023./2024. Dodijeljeno je 7 novih stipendija te sada grad ukupno ima 21 stipendista. Studentska stipendija iznosi 100 eura i isplaćuje se kroz 10 mjeseci.
Prigodom potpisa ugovora gradonačelnica Pleternice Marija Šarić je istaknula želju da se studenti po završetku studija vrate u rodno mjesto. – Neka vam ova godina kao i sve ostale bude u lijepom sjećanju, želim vam puno uspjeha i da svoje studije završite što prije. Najviše od svega želim da se nakon završetka studija vratite u svoj grad, u svoju Pleternicu, nađete ovdje radno mjesto ili otvorite svoju tvrtku i nastavite zajedno sa vašim obiteljima živjeti u Slavoniji – izjavila je Šarić.
Danas je  kvaliteta života  visoko na listi prioriteta gradskih uprava u svijetu, pa i kod nas, zbog čega je niz projekata usmjeren na poboljšanje stanja života, a tako i na obrazovanje koje je od velike važnosti za razvoj ovog grada i države u kojoj živimo. Kroz dodjelu stipendija Grad nastoji pomoći studentima kako bi se u potpunosti mogli posvetiti učenju i napredovanju.

Izvor: Grad Pleternica

Vezano
Vezano