Search
Close this search box.

GRAD PLETERNICA Upute i poziv građanima oko pomoći izbjeglicama iz Ukrajine

Grad Pleternica, zajedno s ostalim gradovima i općinama Požeško-slavonske županije, a pod koordinacijom županije, radi na pripremi kapaciteta za prihvat izbjeglica iz Ukrajine. Osim prostornih kapaciteta razmatra se način uključivanja pristiglih izbjeglica u suživot zajednice kako bi im se omogućilo sigurno i sadržajno okruženje.
– Pozivamo sugrađane da u grad prijave svoje prazne opremljene kuće u koje je moguće smjestiti izbjeglice, a za prikupljanje pomoći pričekaju naputak Hrvatskog crvenog križa kako bi pomoć bila ciljana, korisna i ravnomjerno raspoređena – poziva Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.
Svi zainteresirani za pomoć u prihvatu izbjeglica iz Ukrajine mogu se javiti u Grad Pleternicu na broj telefona 251-046 ili mailom na grad@pleternica.hr
Važno je napomenuti kako objekti moraju biti funkcionalni, odnosno moraju imati priključak na električnu energiju, uređen sanitarni čvor s toplom vodom, mogućnost grijanja prostora kao i mogućnost prehrane, odnosno kuhinju.
Nakon same prijave prostor će biti provjeren dali zadovoljava minimalne uvjete te će kao takav biti uveden u evidenciju zajedno s kontakt podatcima vlasnika nekretnine putem kojih će gradske službe stupiti u kontakt u slučaju potrebe.
Uz sami prostor građani se mogu uključiti i kao prevoditelji.
– Ovaj pristup je propisan s nacionalne razine te je važno da koordinirano i zajedno sudjelujemo prilikom pomoći izbjeglicama kako bi u svakom trenutku mogli odgovoriti na sve izazove koji nas očekuju – zaključuje Šarić.
Izvor: grad Pleternica

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Sportski susret učenika katoličkih srednjih škola RH
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici