Search
Close this search box.

GRAD PLETERNICA Uskoro započinje kontrola mikročipiranosti pasa!

Grad Pleternica je odlučio više ‘se pozabaviti’ s vlasnicima pasa. Evo obavijesti koju je potpisala gradonačelnica Marija Šarić.

Poštovani sugrađani,

sukladno odredbama iz Zakona o zaštiti životinja (NN 102/17) i Zakona o veterinarstvu (NN 82/13, 148/13, 115/18) u narednom periodu kontrolirati će se mikročipiranost pasa, a temeljem članka 80. Zakona o zaštiti životinja, komunalni redar je ovlašten za obavljanje kontrole.
Podsjećaju se svi da je člankom 45. Zakona o veterinarstvu propisano da svi psi moraju biti označeni mikročipom najkasnije 90 dana od dana štenjenja te upisani u Upisnik kućnih ljubimaca koji vodi Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane.

Vlasnik opasnog psa obavezno mora psa držati u zatvorenom prostoru iz kojeg ne može pobjeći, a vrata u prostor u kojem se nalazi takav pas moraju biti zaključana. Na ulazu u prostor u kojem se nalazi opasan pas mora biti vidljivo
istaknuto upozorenje: “OPASAN PAS”.
Napominjemo da Grad Pleternica sufinancira čipiranje pasa te Vas pozivamo da ukoliko već niste iskoristite mogućnost sufinanciranja.
S poštovanjem,

Gradonačelnica
Marija Šarić

Foto: Udruga „Srce za lutalice”
Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega