Search
Close this search box.

GRAD POŽEGA Dodijeljene novčane potpore za 43 novorođene bebe

Grad Požega, u suradnji s Gradskom knjižnicom Požega, organizirao je prijem za roditelje novorođene djece na kojem je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović radosnim roditeljima uručila jednokratne gradske novčane potpore. Dar su dobile 43 bebe, 19 djevojčica i 24 dječaka, rođenih u siječnju, veljači i ožujku ove godine.


– Željela bih, prije svega, čestitati roditeljima na prinovama. Grad Požega brojnim mjerama nastoji osigurati brojnost mladih obitelji i olakšati im život u našem gradu. Na tom tragu je i ideja o izgradnji dva nova vrtića, u Požegi Pod gradom i u Mihaljevcima, za koje je projektna dokumentacija gotova, a koje ćemo prijaviti na poziv Nacionalnog programa oporavka i otpornosti koji je u tijeku te se nadamo da ćemo što prije moći omogućiti upis što većem broju korisnika. Zahvaljujem vam se svima na dolasku i želim da bude što više ovakvih susreta. Mogu obećati da ćemo mi u Gradu Požegi pomoći da njihovo odrastanje bude što ljepše. Zahvaljujem se ovom prilikom i našem današnjem domaćinu, Gradskoj knjižnici Požega, koje ćete sigurna sam, sa svojom djecom često posjećivati i uživati u brojnim prigodnim sadržajima koje knjižnica redovito organizira za naše najmlađe. Svima želim ugodno i sretno djetinjstvo u našem gradu, a mi ćemo se truditi da za to imate što bolje uvjete. – poručila je Petrović.
To je bila i prilika roditeljima i njihovim najmlađima za upoznavanje s Gradskom knjižnicom koja svojim programima i sadržajima nudi različite aktivnosti već od najranije dobi. Tako ni ovoga puta kao dar nije izostala članska iskaznica koju roditelji mogu iskoristiti do prve godine djetetova života.


Odlukom Grada dar za prvorođeno dijete iznosi 2.000,00 kuna, za drugorođeno 3.000,00 kuna, trećerođeno 4.000,00 kuna i za svako iduće dijete po tisuću kuna više. U ovoj darovanoj grupi je jedna obitelj imala svoju osmu prinovu, dok je druga majka na svijet donijela svoje peto dijete.
Grad Požega, koji se kao i drugi gradovi i općine suočava s problemom smanjenja broja stanovnika, ove je godine u proračunu za potpore novorođenim bebama izdvojio 500 tisuća kuna. S nadom da će se taj iznos, zbog većeg broja novorođenih beba, morati povećati, Grad Požega provodi i druge mjere koje imaju za cilj zaustaviti negativan trend pada broja stanovnika.

Izvor: pozega.hr 

Vezano
Vezano