Search
Close this search box.

GRAD POŽEGA Dodijeljene novčane potpore za novorođene sugrađane – za trećerođeno i svako slijedeće dijete dar 1000 eura

U suradnji s Gradskom knjižnicom Požega, Grad Požega organizirao je prijem za roditelje novorođene djece. Roditeljima novorođene djece uručene su jednokratne gradske novčane potpore. Dar je dobilo 42 bebe, rođenih u prosincu 2023. godine i siječnju i veljači 2024. godine.
U uvodnoj riječi pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović pozdravila je sve roditelje u ime Grada Požege i gradonačelnika Željka Glavića čestitajući im na proširenjima njihovih obitelji. Također je podsjetila roditelje na projekt građenja novog vrtića „Pod gradom“ kao i proširenje postojećeg vrtića u Rudinskoj.
„Za sve koji žele ići u vrtić, vrtić bi trebao biti dostupan. Želim Vam puno uspjeha u odgoju vaše djece i nadam se da se vidimo ponovno ovdje što prije. “ – rekla je pročelnica.
Ovo je bila prilika roditeljima i njihovim najmlađima za upoznavanje s Gradskom knjižnicom koja svojim programima i sadržajima nudi različite aktivnosti već od najranije dobi. Tako ni ovoga puta kao dar nije izostala članska iskaznica koju roditelji mogu iskoristiti do prve godine djetetova života. Prisutnim roditeljima i njihovim bebama, obratila se Voditeljica dječjeg odjela Snježana Poljak:
„Dječji odjel nalazi se u prizemlju zgrade, on je jako pristupačan, možete doći i kolicima.  A da biste bili član Dječjeg odjela trebate svoju bebu upisati. Evo u suradnji Grada Požege i Gradske knjižnice, vi već danas možete postati članovi Dječjega odjela jer Grad Požega i Knjižnica vam daruje besplatan upis na godinu dana.“
Odlukom Grada dar za prvorođeno dijete iznosi 400 eura, za drugorođeno 600 eura, a za trećerođeno i svako nakon toga 1000 eura.
Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega