Search
Close this search box.

GRAD POŽEGA Nastupni posjet slovenskog veleposlanika Nj.E. Gašpera Dovžana

.

Gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić sa svojim suradnicima zamjenikom prof.dr.sc. Borislavom Miličevićem i predsjednikom Gradskog vijeća Matejom Begićem primio je u utorak, 21. svibnja u posjet novoimenovanog veleposlanika Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj gosp. Gašpera Dovžana.
 Uz veleposlanika sastanku je nazočio ekonomski savjetnik Veleposlanstva Republike Slovenije u Hrvatskoj gosp. Dušan Pšeničnik.
Gradonačelnik Glavić je veleposlanika Dovžana upoznao s povijesnim, društvenim, gospodarskim i kulturnim posebnostima grada Požege, kao i s brojnim mogućnostima suradnje Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi sa slovenskim sveučilištima, o čemu je goste detaljnije upoznao dekan FTRR-a prof.dr.sc. Miličević.  Dotakli su se i razvoja kontinentalnog turizma kao grani turizma koji na našem području nudi raznolik raspon iskustava.
Ugodni razgovor o povijesti grada Požege nastavio se kroz upoznavanje s aktualnim projektom “Revitalizacija povijesne jezgre grada Požege”. Spomenuti projekt jedna je od investicija koju Grad Požega planira realizirati kroz mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja do 2027. godine.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu