Search
Close this search box.

GRAD POŽEGA Od 10. do 19. svibnja trajat će prijave za dodjelu jednokratne pomoći obiteljima i kućanstvima za ublažavanje krize u 2023. godini

Sukladno Odluci Gradskog vijeća, Grad Požega ove će godine dodijeliti jednokratne pomoći umirovljenicima, hrvatskim braniteljima te korisnicima zajamčene minimalne naknade za ublažavanje krize u 2023. godini, za što je u Proračunu Grada Požege osigurano 66.360,00 eura.
Prava utvrđena Odlukom mogu koristiti hrvatski državljani s prebivalištem na području grada Požege, stranci sa stalnim boravkom, privremenim i dugotrajnim boravištem na području grada Požege, te osobe bez državljanstva s privremenim i stalnim boravkom i dugotrajnim boravištem na području grada Požege. Prava se ne mogu se prenositi na drugu osobu niti nasljeđivati.
Utvrđeno je da pravo na isplatu jednokratne novčane pomoć obiteljima i kućanstvima za ublažavanje krize u 2023. godini, u visini od 140,00 eura može ostvariti korisnik, koji rješenjem Hrvatskog zavoda za socijalni rad ostvaruje pravo na zajamčenu minimalnu naknadu i umirovljenik s prebivalištem na području Grada Požege čija ukupna tuzemna i/ili inozemna mirovina sa svim dodacima, ne prelazi iznos od 300,00 eura, a isplaćena je u svibnju za travanj ove godine, kao i hrvatski branitelji koji su stariji od 50 godina i kojima je priznato pravo na naknadu za nezaposlene branitelje po posebnom propisu.
Kako bi ostvarili pravo na jednokratnu pomoć, potrebno je Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Požege dostaviti zahtjev za ostvarivanje prava koji se podnosi na standardiziranom obrascu. Podnositelj zahtjeva dužan je, uz ispunjeni standardizirani obrazac, priložiti presliku osobne iskaznice ili dokument s OIB-om te dokaz o visini mirovinskog primanja.
Korisnici zajamčene minimalne naknade ne trebaju podnositi zahtjev, njihova prava utvrđena su na temelju popisa Hrvatskog zavoda za socijalni rad, a isplata jednokratne pomoći za korisnike zajamčene minimalne naknade počinje od 12. svibnja i trajat će do 19 svibnja.

2023._Obrazac_Jednokratna.docx

2023._Obrazac_Jednokratna-branitelji.docx

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano