Search
Close this search box.

GRAD POŽEGA Predložite zaslužne pojedince i kolektive za javna priznanja u 2024.godini

Još uvijek možete predložiti zaslužne pojedince i kolektive za dodjelu javnih priznanja u 2024.godini. Savjet za zaslužne građane i javna priznanja objavio je oglas o davanju prijedloga za dodjelu javnih priznanja u studenom prošle godine a prijedlozi se primaju do 15.siječnja.
Podsjećamo, prijedlozi se mogu dostaviti za:

1. POVELJU HUMANOSTI GRADA POŽEGE
(Naputak: Povelja humanosti Grada Požege može se dodijeliti pojedincima i skupinama građana za humana djela učinjena na području Grada Požege, Požeško – slavonske županije, te Republike Hrvatske. Godišnje se dodjeljuje jedna povelja humanosti.).

2. PROGLAŠENJE POČASNIM GRAĐANINOM GRADA POŽEGE
(Naputak: Počasnim građaninom Grada Požege mogu se proglasiti građani RH ili strani državljani, koji su naročito zaslužni za napredak Grada Požege, Požeško – slavonske županije i Republike Hrvatske, te za mir i napredak u svijetu. Osobi koja je proglašena počasnim građaninom uručuje se počasna povelja).

3. NAGRADA GRADA POŽEGE ZA ŽIVOTNO DJELO
(Naputak: Godišnje se dodjeljuju dvije nagrade i to u vidu plakete i novčane nagrade. Nagrada za životno djelo dodjeljuje se osobama koje su svojim dugogodišnjim radom ili određenim djelima dale doprinos u području gospodarstvenog ili društvenog života od posebnog značaja za Grad Požegu.)

4. GODIŠNJA NAGRADA GRADA POŽEGE
(Naputak: Godišnja nagrada Grada Požege je osobna nagrada koja se dodjeljuje pojedincima za njihov doprinos u jednom ili više područja gospodarstvenog ili društvenog života. Godišnje se može dodijeliti do pet nagrada, a dodjeljuju se u vidu plakete i prigodnog poklona).

5. KOLEKTIVNA NAGRADA GRADA POŽEGE
(Naputak: Kolektivna nagrada Grada Požege dodjeljuje se poduzećima i drugim pravnim osobama za njihov doprinos u jednom ili više područja gospodarstvenog ili društvenog života. Godišnje se dodjeljuju do pet nagrada i to u vidu plakete).

Prijedlozi se dostavljaju na adresu: Grad Požega, Trg Sv. Trojstva 1, 34000 Požega, s naznakom: „Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja Grada Požege“.

Izvor: Grad Požega

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu