Najčitanije

 • Fotogalerije

  GRAD POŽEGA Zimska služba: Sve je spremno za prvi snijeg

  Pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel sa svojim je suradnicima održala radni sastanak zimske službe kako bismo spremno dočekali prve intervencije. Uz predstavnike Grada Požege, sastanku su prisustvovali i djelatnici PU požeško-slavonske, direktor Komunalca Požega d.o.o., te predstavnici tvrtke PZC koja je zadužena za radove na održavanju javnih cesta u Gradu Požegi i prigradskim naseljima.

  Spomenimo kako Izvedbenim programom Zimske službe nisu obuhvaćene državne ceste, jer su iste u nadležnosti HC-a. Budući da u Gradu Požega i prigradskim naseljima ima više nadležnih tijela za stanje prometnica u zimskim uvjetima, (HC, ŽUC, MUP, PP Požega, Ravnateljstvo civilne zaštite, Grad Požega kao i poduzeća kojim je povjeren posao obavljanja zimske službe), neophodna je njihova međusobna suradnja i koordinacija prije nastupanja zimskih uvjeta.
  Komunalac Požega d.o.o. održava oko sto kilometara prometnica u gradu Požegi i prigradskim naseljima. Čišćenje se provodi prema zonama prioriteta s obzirom na lokaciju javnih službi, prometnu važnost ulica i frekvenciju prometa. Grad Požega i prigradska naselja su podijeljeni u četiri zone prioriteta. U prvoj su zoni centar grada, najfrekventnije nizinske i važnije brdske ulice dok su u četvrtoj zoni nerazvrstane ceste i ulice prema i u prigradskim naseljima.
  Planom rada zimske službe obuhvaća se čišćenje snijega i održavanje nužne prohodnosti ulica u Gradu Požegi i prigradskim naseljima, te nerazvrstanih cesta u zimskom razdoblju od 15.11. tekuće do 15.03. naredne godine, a radi sigurnog odvijanja prometa u zimskim uvjetima.

  Izvor: pozega.hr

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije