Search
Close this search box.

GRADSKA KNJIŽNICA POŽEGA Raspisan Književni natječaj za najbolji putopis na hrvatskom jeziku u 2024. godini „Matko Peić“

U spomen najvažnijem hrvatskom putopiscu 20. stoljeća Matku Peiću, s ciljem poticanja književnog stvaralaštva te popularizacije putopisa kao književne forme, Gradska knjižnica Požega uz potporu Grada Požege raspisuje Književni natječaj za najbolji putopis na hrvatskom jeziku u 2024. godini „Matko Peić“. Pokretanjem natječaja za jedan od najstarijih književnih žanrova Požega kao rodni grad Matka Peića istaknut će značaj tog velikog hrvatskog književnika.
Pravo sudjelovanja u natječaju imaju svi punoljetni autori i autorice iz Republike Hrvatske te inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom. Svaki se autor na natječaj prijavljuje samo jednim radom pisanim u formi putopisa, a po završetku natječaja stručno će Prosudbeno povjerenstvo vrednovati putopisne tekstove. Autor najboljeg ocijenjenog putopisnog teksta osvaja novčanu nagradu od 1500 eura i brončanu skulpturu Matko Peić, kiparsko djelo Krune Bošnjaka.

Natječaj traje od 1. svibnja do 1. listopada 2024. godine, a sve informacije o prijavi i uvjetima sudjelovanja u natječaju možeš pronaći ovdje.

Prijavi sesudjeluj i osvoji vrijednu nagradu. Čekamo tvoj putopis!

Izvor: Gradska Knjižnica Požega

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega