Search
Close this search box.

GRADSKA KNJIŽNICA POŽEGA U petak – Promocija knjige i predavanje “Teorije zavjere 21. stoljeća” te Promocija albuma Looked Green

Gradska knjižnica Požega vas poziva u petak na dva zanimljiva događaja: prvi je Promocija knjige i predavanje “Teorije zavjere 21. stoljeća”, Velimir Grgić u 17 sati a drugi Promocija albuma Looked Green u 19 sati.
U 17 sati počinje promocija knjige i predavanje “Teorije zavjere 21. stoljeća” koje će održati Velimir Grgić, rođeni Požežanin. Piše za vodeće magazine i portale u Hrvatskoj.  Uređivao je i vodio mnoge TV emisije, producirao reklame, glazbene spotove, dokumentarne i igrane filmove, a usto je i nagrađivani filmski scenarist. Dosad je objavljivao knjige o glazbi, filmu, društvenim fenomenima, popularnoj i azijskoj kulturi.
Knjiga “Teorije zavjere 21. stoljeća” jednostavan je, pregledan, kronologijski i problematski vodič u potrazi za istinom u moru informacija i dezinformacija. Obrađuju se najpoznatije teorije zavjere poput cjelokupne priče o pandemiji koronavirusa, 5G mreže, ponešto o QAnonu, ravnoj zemlji te pticama koje zapravo “ne postoje”.

U 19 sati promovirat će se debitantski album istoimenog sastava, Looked Green, s 11 autorskih pjesama “praćenih sirovom energijom električnih gitara i ritmom bubnjeva uz dominaciju iluminacijskih solo gitarskih dionica”.
Looked Green bend je koji čine Ivica Perković, Dalibor Popović, Branko Štivić i Mario Perković. U ljeto 1979. godine dva studenta zagrebačkog Sveučilišta s korijenima u Velikoj, selu podno Papuka, i samouki majstor-stolar odlučili su osnovati vlastiti bend po uzoru na stotine američkih i britanskih bendova. Hrabro su stvarali skladbe na sebi svojstvenom engleskom jeziku misleći kako bi na taj način mogli nešto poručiti široj publici slušatelja.
Ovaj album predstavit će se razgovorom sa članovima benda i osobama koje su sudjelovale u procesu izrade albuma. Moderator ovog događanja bit će Željko Hiršman, a posjetitelji će na promociji čuti i pjesme s glazbenog albuma.
Izvor: Gradska knjižnica Požega

Vezano
Vezano