Search
Close this search box.

GRADSKA STRAŽA POŽEGA Zapovjednik Vladimir Milković kao član hrvatske delegacije prisustvovao proljetnom zasjedanju Europskog saveza povijesnih postrojbi

Zapovjednik Gradske straže Požega Vladimir Milković prisustvovao je, kao član delegacije Saveza povijesnih postrojbi hrvatske vojske, proljetnom zasjedanju Europskog saveza povijesnih postrojbi (EGS) i Viteškog reda sv.Sebastijana. Skup je održan njemačkom Arnsberg-Holzenu i trajao je tri dana.

Za manje upućene treba reći da je EGS osnovala 1955. godine radna skupina sastavljena od predstavnika streljačkih udruga iz Nizozemske, Belgije i Njemačke a s vremenom im se priključivalo sve više udruga iz raznih država. Danas ih je oko 2800 s oko milijun članova i Savez je najveći te vrste u Europi. EGS je utemeljiteljsko tijelo Viteškog reda Svetog Sebastijana u Europi. Njegovi se članovi obvezuju da će svojim načinom života biti primjer. Osobno su predani crkvi i društvu . EGS želi očuvati i zaštititi tradiciju i običaje u ujedinjenoj Europi . Svaka udruga članica treba zadržati svoju neovisnost i poseban karakter. EGS želi promicati i njegovati kršćanske ideje u Europi, ali u isto vrijeme prakticirati toleranciju prema drugačije mislećima. Kao priznanje za posebna i izvanredna postignuća, EGS dodjeljuje nagrade , uključujući križeve zasluga u bronci, srebru i zlatu.
Savez povijesnih postrojbi hrvatske vojske član je EGS-a..
Ovoj informaciji dodajmo i kako su članovi Gradske straže Požega jučer prisustvovali obilježavanju Dana grada Pregrade.


Tekst: V.Milković
Foto: V.M.

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega