Search
Close this search box.

GRADSKI MUZEJ POŽEGA Biskup Antun Škvorčević blagoslovio novoobnovljeni Muzej

Požeški biskup Antun Škvorčević jučer je blagoslovio novoobnovljenu i nadograđenu zgradu Gradskog muzeja Požega te novi stalni postav. Ovom posebnom događaju prisustvovali su, uz biskupa, prepošt Stolnog kaptola preč. Ivica Žuljević, saborski zastupnik i gradonačelnik Željko Glavić, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, ravnatelji ustanova u kulturi i školstvu te pročelnice Upravnih odjela Grada Požega kao i svi djelatnici Muzeja. Tom je prilikom sve prisutne pozdravila ravnateljica Muzeja Ljiljana Marić je zamolila biskupa da blagoslovi prostor Muzeja kao i sve djelatnike.
„Svjesni smo da ponekad naše snage, stručnosti, sposobnosti nisu dovoljne za obavljanje naših svakodnevnih poslova te da nam je za to potreban Božji blagoslov kao što kaže i psalam 127 „Ako Gospodin kuću ne gradi, uzalud se muče graditelji.“ Želimo da u ovim novim prostorima sve što radimo, pripremamo, obrađujemo u cilju uzdizanja kulturnog identiteta grada na viši nivo, bude blagoslovljeno“ – rekla je ravnateljica Marić.
Biskup je sve prisutne srdačno pozdravio te naglasio kako je za prepoznavanje potencijala i stvarnosti koja nas nadilazi važna duhovna stvarnost. Kako bi potaknuo sve prisutne na razmišljanje postavio je nekoliko pitanja – Što danas blagoslivljamo? Što znači ovaj muzej? Što je to što mi vidimo? U svome govoru nastojao je odgovoriti na postavljena pitanja ističući želju da ovim blagoslovom svi progledamo u duhu kako bi prepoznali kulturnu, ali i duhovnu baštinu onih koji su bili prije nas, pozivajući se na čitanje iz Knjige mudrosti te naglasio „da smo mi ljudi po naravi osposobljeni iznutra duhom svojim vidjeti stvarnost ne samo u njezinoj površini, nego onkraj onoga što vidimo, a to što vidimo ovim očima počesto je samo privid jer je prava stvarnost pod korom.“
Nakon blagoslova svi su uzvanici obišli stalni postav Muzeja pod vodstvom kustosa.

Izvor: Gradski muzej Požega

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu