Search
Close this search box.

GRADSKI MUZEJ POŽEGA Otvorena izložba „Obitelj Janković u Slavoniji, od prvog do posljednje“!

Plemićka obitelj Jankovića Daruvarskih zauzima posebno mjesto u povijesti Slavonije 18. i 19. stoljeća, ostavljajući neizbrisiv trag u gospodarstvu, politici i kulturi ovog područja. Danas se ostavština obitelji brižno čuva u Gradskom muzeju Požega, a cilj ove izložbe je predstaviti javnosti značaj cijele obitelji te svakog njenog člana pojedinačno.
Izložba je rezultat plodne međumuzejske i međuinstitucionalne suradnje između Muzeja grada Pakraca, Gradskog muzeja Požega, Muzeja likovnih umjetnosti iz Osijeka te Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru, a realizirana je uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija. Uz izložbu je tiskan i katalog čiji su autori doc. dr. sc. Ana Šitina Žepina (Sveučilište u Zadru, Odjel za povijest umjetnosti), Ivan Roth (Muzej likovnih umjetnosti Osijek) i Ivana Domanović (Gradski muzej Požega). Katalog se može nabaviti na izložbi i u Centru za posjetitelje Požeška kuća po cijeni od 7,00 €.
Otkrijte povijest obitelji Janković u Slavoniji na našoj izložbi! Posjetite nas u Zavodu za znanstveni i umjetnički rad HAZU, Požega, svakog radnog dana od 10 do 13 sati, a za grupe po dogovoru. Izložba je otvorena sve do 30. travnja 2024. Ne propustite priliku!


Izvor: Gradski muzej Požega

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi