Search
Close this search box.

GRADSKI MUZEJ POŽEGA Ponovo raspisan natječaj za ravnatelja ili ravnateljicu – hoće li biti po onoj ‘treća sreća’?

Po treći puta pokušava se pronaći ravnatelj ili ravnateljica Gradskog muzeja Požega. Vidljivo je to iz oglasa objavljenog na Zavodu za zapošljavanje:
– GRADSKI MUZEJ POŽEGA, POŽEGA, Matice Hrvatske 1, traži:
1 ravnatelja/ravnateljicu (VSS) s radnim iskustvom 5 godina u muzeju ili 10 godina u kulturi, znanosti ili obrazovanju, za rad na određeno vrijeme. Zainteresirani se mogu prijaviti pismenom zamolbom na adresu poslodavca do 20. siječnja 2024. godine.

Za manje upućene treba kazati kako je ‘priča’ o izboru čelne osobe Gradskog muzeja Požega počel još 2022.godine kad se bližio kraj mandata tadašnjoj ravnateljici Mireli Pavličić Hein (18.rujna 2022.) – natječaj je raspisan u srpnju ali je poništen, kako je objašnjeno, jer je, „tijekom natječaja došlo do proceduralne pogreške.” Nakon poništenja natječaja za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Muzeja imenovana je prof.Lidija Španiček, muzejska savjetnica.

U srpnju prošle godine raspisan je novi natječaj za ravnatelja/icu a na njega su pristigle dvije molbe – Ljiljana Marić, prof. phil., hist., kustos u Muzeju i bivše predsjednice Upravnog vijeća Marijane Matijević Pejić. Natječaj je, međutim, i drugi put poništen pa je dužnost ravnateljice nastavila obnašati Lidija Španiček. Kao razlog drugog poništenja natječaja je navedeno to „ što kandidati nisu dobili potrebnu natpolovičnu većinu glasova članova Upravnog vijeća Gradskog muzeja Požega.”
Hoće li ovaj put buiti po onoj – treća sreća?

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano