Search
Close this search box.

GRADSKI MUZEJ POŽEGA Sinoć započelo obilježavanje Međunarodnog dana muzeja

Obilježavanje ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja kojem je tema “Muzeji, održivost, dobrobit” počeli smo sinoćnjim predavanjem dr. sci. Ivice Samarđića, ravnatelja javne ustanove za zaštićena područja Požeško-slavonske županije pod nazivom “Zaštita prirode u Požeškoj kotlini i slavonskom gorju” u prostoru Požeška kuće. Na početku predavanja sve nazočne među kojima je bio i zamjenik gradonačelnika dr. sci. Borislav Miličević pozdravila je v.d. ravnateljica Lidija Španiček koja je predstavila predavača, inače muzejskog suradnika po pitanju prirodne baštine o kojoj se Muzej brine.
Dr. sci. Samarđić jedan od naših najpoznatijih poznavatelja prirodne baštine Požeške kotline i slavonskog gorja podsjetio je da je ona slabo istraživana u prijašnjim vremenima, ali da je u zadnje vrijeme počelo intenzivnije istraživanje. To je rezultiralo brojnim fenomenalnim nalazima koje ovaj naš kraj s obzirom na površinu stavlja po indeksu raznolikosti na prvo mjesto. Najvažnije je, kako je zaključio predavač, da mi postanemo svjesni te neprocjenjive vrijednosti i da je znamo na najbolji način iskoristiti.
Nakon predavanja posjetitelji su mogli kušati majsko vino iz projekta Muzej u loncu za koje nam je donaciju dala vinarija Kaptol te vinske kolačiće.

Izvor: Gradski muzej Požega

 


Vezano
Vezano