Search
Close this search box.

GRADSKI MUZEJ POŽEGA Stručno vijeće povjesničara u Požeškoj kući

U Požeškoj kući  je održano Županijsko stručno vijeće učitelja i nastavnika povijesti Požeško slavonske županije. Na početku sve je prisutne pozdravila voditeljica Županijskog stručnog vijeća dr.sc. Mihaela Markovac te predstavila dvije točke dnevnog reda – stručno vodstvo kroz Požešku kuću te drugu točku dnevnog reda, predavanje o znamenitim Požežanima.

 

Stručno vodstvo održao je Matej Peharda, voditelj Požeške kuće, koji je također po struci profesor povijesti te je s kolegama izmijenio iskustva i informacije naglašavajući važnost interpretacije kulturne baštine kroz interaktivne i multimedijalne tehnologije kako bi učenicima ali i svim drugim posjetiteljima omogućio lakše razumijevanje i dublji uvid u bogatu povijest i kulturno naslijeđe našeg kraja.
Predavanje o znamenitim Požežanima pripremili su profesori Gimnazije Požega, Nataša Puljašić i Dragan Siluković koji su prezentirali manje poznate činjenice o životima znamenitih Požežana.
Želimo se zahvaliti Županijskom stručnom vijeću učitelja i nastavnika povijesti Požeško slavonske županije na posjeti Požeškoj kući te se radujemo budućoj suradnji!

Izvor: Gradski muzej Požega

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi