Search
Close this search box.

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA POŽEGA O provedenoj humanitarnoj akciji „Solidarnost na djelu 2021“

Gradsko društvo Crvenog križa Požega poslalo je izvještaj o humanitarnoj akciji „Solidarnost na djelu 2021“, koja se provodila u razdoblju od listopada do kraja prosinca 2021. godine. U ovoj akciji ostvaren je ukupni prihod od 43.717,60 kuna, od čega 19.137,07 kn u financijskim, a ostalo u materijalnim dobrima. Na prikupljanju novčanih donacija sudjelovali su volonteri  iz 12 osnovnih škola s područja Požeštine. Društvo zahvaljuje svim učenicima te djelatnicima osnovnih škola koje su sudjelovale u ovoj humanitarnoj akciji te na taj način pomogle osobama u potrebi s područja Požeštine. Na prikupljanje materijalnih dobara u prostoru Kaufland Hrvatska k.d. poslovnica Požega u akciji su sudjelovali volonteri požeške Gimnazije i Ekonomske škole, uz mentorstvo prof. Violete Katušić, te se i njima upućuje zahvala.

Od građana Požeštine u poslovnici Kauflanda Požega prikupljena su materijalna dobra u vrijednosti od 24.580,53 kuna. Ovom prilikom Društvo zahvaljuje voditeljici požeške poslovnice Kauflanda Maji   Markanjević. Pritom ističe da se humanitarna pomoć dodijelila osobama u potrebi s područja djelovanja Društva, a dijelom i korisnicima (korisnicama) Skloništa za žrtve obiteljskog nasilja u Požeško-slavonskoj županiji kao županijskoj organizacijskoj jedinici Društva Crvenog križa.

S obzirom na to da DCK Požeško- slavonske županije vodi Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja (u ovom trenutku imaju jednu djevojčicu rođenu krajem studenoga 2021.,  te troje djece starosti od jedne godine), mole se građani da, s obzirom na mogućnosti, pomognu s donacijama sada neophodnih stvari, a to su:

  • Dječji kreveti (za sada su potrebna dva ), mogu i rabljeni
  • Dječje hodalice (za sada su potrebne dvije), mogu i rabljene
  • Dječja ležeća kolica za bebe koje ne mogu sjediti (za sada su potrebna dvoja), mogu i rabljena
  • Dječja kolica s kišobranom za bebe koje mogu sjediti (za sada su potrebna dvoja), mogu i rabljena
  • Puzzle od pjene (podloga za puzanje- za sada su potrebne dvije), mogu i rabljene

Sve navedeno može se zaprimiti u Požegi u Osječkoj 12 , ili  se može kontaktirati na telefon 034 273 354., a Društvo unaprijed zahvaljuje na razumijevanju i  pomoći.

Pripremio: I. T.

Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Požega

 

 

Vezano
Vezano