Search
Close this search box.

GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA Ministarstvo kulture i medija podržat će ih za programe u 2024. godini s 31 000 eura

U 2024. godini, ukupnim iznosom od 3.079.351,00 eura (23.201.370,11 kuna) Ministarstvo kulture i medija podržat će 586 programa dramske, plesne i izvedbene umjetnosti, odabranih na temelju Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2024. godinu koji je bio otvoren od 4. rujna do 5. listopada 2023. godine.
Sa ciljem održivosti, izvedivosti, izvrsnosti te međusobnog umrežavanja programa dodijeljena su sredstava za programe koji se ističu svojom kvalitetom, a osobita pozornost dana je realizaciji premijernog programa javnih (regionalnih) kazališta i privatnih kazališnih družina (umjetničkih organizacija) kao daljnji poticaj decentralizaciji, regionalnom kulturnom razvoju i izvaninstitucionalnoj sceni. Najveći dio sredstava dodijeljen je kategoriji festivala i manifestacija.
Za programe potpore profesionalnoj kazališnoj djelatnosti pristiglo je ukupno 357, a podržana su 283 programa u ukupnom iznosu od 2.112.796,00 eura.
Podržani su programi festivala i manifestacija (osim nacionalnih festivala), programi gostovanja javnih i privatnih kazališta, lokalna organizacija kazališnih gostovanja, godišnji program javnih kazališta (premijere te izvedbe premijernih i repriznih naslova), godišnji program privatnih kazališta (premijere te izvedbe premijernih i repriznih naslova) te ostali programi (kazališno-znanstveni skupovi, natječaji, nagrade i dr.). Osobito su podržani programi suradnje, koprodukcije i umrežavanja, inovativni programi kao i programi za djecu i mlade te inkluzivni programi.
Tako je Gradskom kazalištu Požega za tri prijavljena programa: “Kazališne ljetne večeri”, “Premijerni programi za djecu i odrasle” te “Gostovanja s predstavama” odobren iznos od 31.000,00 eura (233.569,05 kuna) što je najveći iznos do sada dodijeljen požeškom kazalištu i što čini povećanje od gotovo 10.000,00 eura u odnosu na prošlu 2023. godinu.
Potvrda je to kvalitetnog i marljivog rada požeškog kazališta prepoznatnog i od strane Ministarstva kulture i medija. 
Izvor: Gradsko kazalište Požega

Vezano
Vezano