Search
Close this search box.

GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA Održana premijera predstave „San ivanjske noći“

U Gradskom kazalištu Požega održana je premijera predstave „San ivanjske noći“ u režiji Renea Medvešeka i Sare Stanić Blažević. Ovom premijerom, Gradsko kazalište Požega obilježilo je Svjetski dan kazališta.
Radnja „Sna ivanjske noći“ sastoji se od tri prizora koji se isprepliću na dan ljetnog solsticija, kada je noć najkraća u godini i kada se vile i njihovi kraljevi ukazuju smrtnicima.
Budući da su ga već pripremali za ispit na studiju glume, koprodukcija Teatra Exit i Gradskog kazališta Požega omogućila je glumcima pripremiti materijal za profesionalne uvjete. Predstava je spoj tradicionalnog i suvremenog, rekviziti i scenografija je svedena na minimum što je glumcima dalo prostora za maštu i spontanu igru.
Uz Vida Ćosića i Laru Nekić u predstavi glume Kristijan Petelin, Filip Lugarić, Ružica Maurus i Nika Barišić. Kostimografiju potpisuje Martina Ptičar, oblikovanje rasvjete Martin Šatović i rasvjetu Goran Krmpotić. Plakat je dizajnirala Sara Dumančić.
Svojom očaravajućom mješavinom romantike, fantazije i komedije, predstava će nastaviti osvajati publiku, podsjećajući nas na trajnu snagu ljubavi i čarobne mogućnosti ljudske mašte.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi