Search
Close this search box.

GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA Otvoren prvi Festival slavonskih kazališta „Slavonski KaFe“

U Gradskom kazalištu Požega jučer je svečano otvoren prvi Festival slavonskih kazališta „Slavonski KaFe“ koji traje do 22. listopada. U njemu sudjeluje pet kazališta iz četiri slavonska grada – Osijeka, Vinkovaca, Virovitice i Požege. Natjecateljskog je karaktera te će svaku večer (izuzev nedjelje) na programu biti jedna predstava kazališta iz određenog grada. Predstave koje će se odigrati prijavljene su kao najbolje predstave iz prošle sezone, a svaku će od njih gledatelji moći ocijeniti putem glasačkog listića koji će dobiti uz ulaznicu. Požegi je pripala čast biti domaćinom prvog održavanja ovoga festivala, a svake će se godine sredinom listopada održati u drugom slavonskom gradu.
Festival je otvoren riječima pozdrava i dobrodošlice uvaženim gostima, nakon čega je govor održala ravnateljica požeškog kazališta Valentina Neferović u kojemu je uputila riječi zahvale suradnicima i organizatorima, kao nešto i o samoj manifestaciji: „Sama želja da se slavonska kazališta povežu, da zajedno radimo i stvaramo zajedničke predstave, da jačamo, da se osnažimo i nametnemo kazališnoj karti Hrvatske, rekla bih, da je večeras zaživjela.“
Pročelnica ureda za društvene djelatnosti grada Požege Maja Petrović istaknula je: „Izrazito smo ponosni što je gradu Požegi pripala čast biti domaćinom prvog slavonskog kazališnog festivala.“

Da je Požega izuzetno počašćena biti prvim domaćinom ove manifestacije potvrdila je i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić dok je govor otvorenja završila izaslanica ministrice kulture i medija RH, ravnateljica uprave za razvoj kulture i umjetnosti Nevenka Tudor Perković koja je festival proglasila službeno otvorenim.
Nakon svečanih govora, uslijedila je predstava za djecu „Tonka će sutra“ kojom je započet festival. Nastala je na temelju istoimene slikovnice autorice Jelene Pervan te ona nije bila u natjecateljskom dijelu.
Tekst i foto: Marija Krupanjsky

Vezano
Vezano