Search
Close this search box.

GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA Ove jeseni dobivamo novi festival – Slavonski KaFe a idućih godina i stalno zaposlene glumce

– Ekskluzivno objavljujemo vijest da će i Požega dobiti svoj kazališni festival. Zvat će se Slavonski caffe. Kazalište Požega postat će peto profesionalno kazalište u Slavoniji u sljedeće dvije godine. Tako će prerasti iz kazališne ustanove u kazališnu kuću sa stalno zaposlenim glumcima – objavio je ovo nedavno, povodom premijere predstave „Tena” Jutarnji list, uz podsjećanje kako profesionalne ansamble u Slavoniji imaju osječki HNK, osječko Dječje kazalište Branko Mihaljević, vinkovačko Gradsko kazalište Joza Ivakić te Kazalište Virovitica.

Ravnateljica Kazališta Valentina Neferović ove je informacije potvrdila za naš portal, ne želeći još ulaziti u detalje.
– Za prijavljene programe u 2022. godini, Gradskom kazalištu Požega dodijeljeno je 100.000,00 kuna. Ovo je dobar iznos i zadovoljni smo što je  Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske nagradilo požeško kazalište za trud i rad te dobro osmišljen program rada. Važno je istaknuti kako su svi prijavljeni programi odobreni i sufinancirani.  U sklopu prijavljenih programa je novi festival Slavonski KaFe – festival slavonskih kazališta koji sam predstavila u ovogodišnjem programu rada. Taj festival će u centar staviti požeško kazalište i grad Požegu koji zbog dugogodišnje kazališne tradicije to i zaslužuje.  Cilj je povezivanje slavonskih kazališta te razvijanje tzv. mreže slavonskih kazališta – rekla je V.Neferović.
Festival Slavonski KaFe najavljen je za jesen, vjerojatno će to biti početak listopada, a o detaljima će javnost biti naknadno obaviještena. Baš kao i o planovima da naše kazalište postane profesionalno.
– Sve ovo o čemu sam govorila je na tragu profesionalizacije kazališta u kadrovskom smislu jer će uz osnivanje vlastitog ansambla i promjene statusa iz kazališne kuće u kazalište sve biti puno lakše – samo je dodala V.Neferović ne izjašnjavajući se za sada o mogućim terminima profesionalizacije.
Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Sportski susret učenika katoličkih srednjih škola RH
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici