HALŠTATSKI DANI U KAPTOLU Sinoć predavanja, danas niz zanimljivih radionica za građane te obilazak informativno turističke staze

„Halštatski dani – starije željezno doba u Zlatnoj dolini” kulturna je manifestacija koja se jučer i danas održava u Kaptolu. Organizatori su članovi Kulturne rute Vijeća Europe Staza željeznog doba Podunavlja: Općine Kaptol, TZ Zlatni Papuk, Arheološkog muzeja u Zagrebu, Centra za prapovijesna istraživanja te Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Ovom manifestacijom želi se predstaviti arheološki lokalitet iznad Kaptola ali i prikazati život u ondašnje vrijeme. Ovogodišnji gost manifestacije je Dolenjski muzej iz Novog Mesta koji je ujedno član spomenute Rute.
Sinoć su u Kaptolu, nakon pozdravnih riječi načelnika Mile Pavičića i zamjenika županice Ferdinanda Trohe, održana dva predavanja dok je za danas najavljeno niz događanja namijenjenih širem građanstvu. Radionice su namijenjene svim uzrastima koji će kroz njih moći doživjeti način života stanovnika stariježeljeznodobnog Kaptola. Oni željni više informacija moći poći u obilazak informativno-turističke staze “Putevima ratnika”.

Pripremila: V.Milković
Foto: Lj.Marić

 


Vezano
Vezano