Search
Close this search box.

HAMAG-BICRO OTVORIO ISPOSTAVU U POŽEGI Županica Jozić: – “Ovo je podstrek razvoju poduzetništva i gospodarstva”

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je sedmu po redu ispostavu u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2. Ispostava je otvorena u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Požega kojim upravlja Lokalna razvojna agencija LO-RA, na adresi Industrijska 39, u Požegi. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Ispred Grada Požege prisutne je pozdravila  pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje  Andreja Menđel.

Prisutnima se potom obratio Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a: “Agencija HAMAG-BICRO pozicionirala se kao centralna institucija za sve mikro, male i srednje poduzetnike kojima je potrebna financijska podrška u svim fazama poslovanja. Kako bi osigurali stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva u svim dijelovima Republike Hrvatske jednako započeli smo s projektom decentralizacije, a čija se realizacija konkretno ogleda u otvaranju ispostava u svim županijama. U tome nam uvelike pomažu resorno ministarstvo, lokalni partneri županije i gradovi te lokalne razvojne agencije kako bi prijenosom iskustva i znanja pružili konkretnu podršku svakom malom poduzetniku. Agencija HAMAG-BICRO do sada je u Požeško-slavonskoj županiji potaknula gotovo 360 milijuna kuna investicija, kroz više od 200 poduzetničkih ugovora, čime je stvoren preduvjet za otvaranje više od 400 novih radnih mjesta.“

Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije, izjavila je: „Razvoj gospodarstva okosnica je razvoja cjelokupne županije, a na kojoj se baziraju demografska obnova te svi ostali aspekti društvenoga života. Današnje otvorenje ispostave HAMAG-BICRO-a veliki je podstrek razvoju poduzetništva i gospodarstva, a koji će zasigurno doprinijeti još većem rastu i razvoju istoga u našoj županiji. Vjerujem kako će podrška našim poduzetnicima, obrtnicima i gospodarstvenicima sada biti još značajnija, budući će usluge HAMAG-BICRO-a biti dostupne u samoj županiji.“ – rekla je županica i zahvalila se Vladi RH koja ovim potezom daje konkretnu podršku gospodarstvu.

Ante-Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a, predstavio je planirane aktivnosti putem Mreže BOND u okviru projekta BOND. U okviru prve faze projekta uspostavljena je Mreža BOND koja objedinjuje poduzetničke potporne institucije iz svih županija Republike Hrvatske, a kroz drugu fazu projekta planirana je standardizacija i implementacija novih usluga, učlanjenje novih članova te jačanje njihovih kapaciteta. Od lipnja 2021. godine Mreža BOND djeluje kao udruga, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U ispostavi HAMAG-BICRO-a u Požegi poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti zaposlenica Agencije Maja Ljubić Čmelar maja.ljubiccmelar@hamagbicro.hr.

Izvor: HAMAG-BICRO/V.Milković

Vezano
Vezano