Search
Close this search box.

HERCEGOVAČKA ZAVIČAJNA UDRUGA „HERCEG STJEPAN” Novac prikupljen tombolom na Hercegovačkom silu darivali Odjelu pedijatrije požeške bolnice!

Predsjednik Hercegovačke zavičajne udruge “Herceg Stjepan” Požega Vlado Boban i tajnik Hrvoje Banožić posjetili su Odjel pedijatrije Opće županijske bolnice Požega kako bi uručili donaciju za potrebe tog odjela i djeca koja se na njemu liječe. Riječ je o tisuću eura prikupljenih tombolom na ovogodišnjem Hercegovačkom silu.
U ime cijelog Odjela i njegovih sadašnjih i budućih malih pacijenata zahvalio se prim. mr. sc. Vlado Drkulec, dr. med. Ova donacija, kazao je, jedna je u nizu koji Odjel pedijatrije dobiva od raznih udruga, Požeške biskupija, sportskih klubova….a sve kako bi se poboljšali uvjeti boravka najmlađih bolesnika u bolnici.
– Donirana sredstva uglavnom koristimo kako bi poboljšali zdravstvenu zaštitu djece i uvjete boravka djece na ovom Odjelu: od opremanja dječjeg boravka, kojeg smo prošle godine opremili od donacija, do nekih značajnijih aparata. Zahvaljujemo Udruzi na donaciji, kojom ćemo opremiti jednu našu kupaonicu – rekao je dr. Drkulec. On se potom osvrnuo i na uočene promjene kad je riječ o boravku djece na Odjelu. Prije desetak godina, kazao je, na odjelu se liječilo 1200 do 1300 djece dok je danas tih hospitalizacija manje. Sve više djece, naime, zbrinjava se kroz dnevnu bolnicu za što trebaju postojati uvjeti i neka dodatna oprema. Inače, broj djece koja gravitiraju požeškoj bolnici, odnosno njenom Odjelu za pedijatriju, standardan je i kreće se između 14 500 i 16 000.
Vlado Boban se zahvalio Upravnom vijeću bolnice i dr.Drkulcu što su prihvatili donaciju. – Zahvaljujem se i svima onima koji su sudjelovali na Hercegovačkom silu i kupnjom tombole pomogli da pomognemo ovom Odjelu. Drago nam je da novac dolazi u prave ruke – kazao je V.Boban. Inače, Udruga „Herceg Stjepan” je jednom ranije već donirala požeški Odjel pedijatrije.


Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano