Search
Close this search box.

HGSS – STANICA POŽEGA Aktivni i na početku nove godine

Članovi HGSS-a, Stanica Požega, aktivno su započeli i 2024.godinu. O tome su na svojoj facebook stranici objavili slijedeće:

Protekli vikend, od 12. do 14. siječnja, održali smo u Tarvisiu (Italija) staničnu zimsku vježbu na kojoj su uz 19 članova naše stanice sudjelovali i članovi HGSS Stanica Orahovica i HGSS Stanice Vinkovci. Uz vježbanje tehnika spašavanja u zimskim uvjetima radilo se i na učenju i usavršavanju alpskog skijanja.
U nedjelju, 14. siječnja, naša tri člana sa terenskim vozilom osiguravala su tradicionalni 12. pohod na najviši vrh Požeške gore. Na pohodu je sudjelovalo 150 planinara, a zabilježene su dvije manje intervencije zbog iscrpljenosti.

 

U utorak, 16. siječnja, u 22.20h preko Centra 112 na naš dežurni telefon dolazi dojava o nestanku 69 godišnje ženske osobe na području grada Požege. Na teren izlazi 5 spašavatelja naše Stanice koji započinju sa pripadnicima MUP-a pretragu terena sa dvije bespilotne letjelice s termovizijskim kamerama. Dok se teren pregledavao dronovima i potražnim psom, lociranjem signala mobitela nestale osobe sužava se područje potrage te naši spašavatelji pronalaze nestalu u 23.55h. Unesrećena je bila u pothlađenom stanju te je predana timu HMP na daljnje zbrinjavanje.
Odlična koordinacija MUP policije, interventne policije i HGSSa i ovoga puta je urodila pozitivnim ishodom.

Izvor: HGSS
Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano