Search
Close this search box.

HGSS STANICA POŽEGA U Poljskoj sudjelovali u terenskoj vježbi civilne zaštite pod nazivom “New Wave 2023”

Trojica članova HGSS-a stanice Požega, uz 35 pripadnika HGSSa i časnicom za vezu iz Ravnateljstva civilne zaštite, u sklopu Modula Republike Hrvatske za traganje i spašavanje iz poplava, sudjelovali su na terenskoj vježbi “New Wave 2023” održanoj od 5. do 8.rujna u Poljskoj u okviru Mehanizma EU CZ. . Vježba je održana sa ciljem uvježbavanja koordiniranog djelovanja nacionalnih i međunarodnih operativnih snaga i najboljih praksi u složenom scenariju velikih poplava.

Evaluatori, zaduženi za procjenu performansi svih sudionika vježbe, izrazili su iznimno visoko mišljenje o hrvatskim timovima. HGSS je dobio pohvale za profesionalizam, učinkovitost i sposobnost suradnje s drugim timovima. A suradnja nije bila nimalo jednostavna zadaća, s obzirom na to da su naši timovi djelovali rame uz rame s kolegama iz Belgije, Ukrajine, Češke, Austrije i Finske.
Ova vježba pružila je idealnu priliku za razmjenu iskustava, učenje i testiranje vještina u realnom okruženju, ali i za izgradnju mostova suradnje s drugim europskim timovima. Uz sve izazove s kojima su se susreli, HGSS je još jednom dokazao svoju spremnost i sposobnost reagirati u bilo kojim uvjetima.

Izvor: HGSS Stanica Požega

Vezano
Vezano