Najčitanije

 • Fotogalerije

  HPD GOJZERICA 8. Pohod na Frušku goru – Ilok

  Protekle nedjelje 20-tak planinari iz HPD Gojzerica Požega i HPD HZZO Požega zajedno su pohodili 8. Pohod na Frušku goru, koji se održao u organizaciji HPD Cibalija Vinkovci i HPD Liska Ilok. Krenuli su ujutro u 5:30 sati autoposadama pod vodstvom Hrvoja Kozarića, vodiča i organizatora ovog zanimljivog izleta.

  Početna i završna točka 15 km duge staze ovog pohoda, bila je u selu Radoš na imanju Slovačke zajednice. Okupilo se 200-tinjak planinara uz tradicionalni planinarski doručak, a nakon pozdravnog govora Igora Nađa predsjednika HPD Cibalije Vinkovci krenulo se na stazu. Staza je vodila do vrha Liska 297 mnv na Fruškoj gori – najvišeg vrha Vukovarsko-srijemske županije, koji se nalazi na samoj granici sa Srbijom. Nakon toga staza je nastavila kroz vinograde i šume sve do vrha Skandala 253 mnv, koji je od ove godine uvršten u Hrvatsku planinarsku obilaznicu (HPO).

  Po završetku pohoda planinare je čekao ukusan grah iz kotluše, spremljen i podijeljen od ljubaznih domaćina. Nakon zajedničkog ručka slijedila je dodjela zahvalnica svim društvima koja su se odazvala ovom pohodu. Po završetku svečanosti druženje je nastavljeno uz glazbu i ples. Na povratku kući požeški planinari obišli su grad Ilok i njegove znamenitosti kao što su: srednjovjekovna utvrda s pogledom na Dunav, crkvu sv. Ivana Kapistrana, Iločke podrume. Ugodan boravak i dobru zabavu u gradu Iloku, zaključili su u na terasi restorana u sklopu Iločkih podruma.
  Do iduće zgode i nezgode!

  Izvor: HPD Gojzerica Požega – V.A.T.

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije