Najčitanije

 • Fotogalerije

  HPD GOJZERICA Godišnjica otvaranja Požeške planinarske obilaznice – nedjelja 25.09.2022. godine

  Planinari HPD Gojzerica Požega jučer su obilježili: Godišnjicu otvaranja Požeške planinarske obilaznice (PPO). Zbog najave kišnog vremena odaziv planinara bio je nešto manji, pa se na Trgu Sv. Trojstva kod Zavjetnog spomenika okupilo tek 40-tak planinara i uzvanika.
  Predsjednik HPD Gojzerica Požega Višeslav Turković osvrnuo se na proteklu godinu i upoznao sve nazočne s nekim tehničkim podacima. Naime, kroz godinu dana PPO u potpunosti obišlo je oko 80 obilaznika, dok je njih 120 PPO obišlo samo djelomično te je do sada prodano oko 200 dnevnika. U proteklom periodu u svrhu obilaska PPO, Grad Požegu posjetilo je između 150 i 200 stranaca turista koji nisu nastanjeni u gradu, što nam govori da je PPO uvelike pridonijela razvoju  turizma u Gradu Požegi. Zahvalio se TZ Grada Požege na podršci i tome što su za obilaznike osigurali 70 sendviča i 100 bočica vode, koji su djelomično podijeljeni na štandu dok su ostatak podijelili na Klašnicama. Osim toga upoznao je obilaznike da na štandovima mogu kupiti i suvenira s temom Grada Požege. Nakon toga predao je riječ Nadi Banović koja se uvelike angažirala na otvaranju već spomenute PPO.


  Nada Banović upoznala je nazočne s značajem obilaznice te sa sadržajem dnevnika u kojem je detaljno opisana povijest ovog kraja. Svatko tko dođe u Požegu, obiđe obilaznicu i pročita Dnevnik obilaznice na najbolji mogući način biti će upoznat s najvažnijim detaljima o našem gradu. Prema Nadi svatko tko obiđe PPO osjetiti će Kozarčev doživljaj Slavonije, u onom izvornom i najpozitivnijem ugođaju. Po završetku pozdravnog govora napravljena je zajednička fotografija ispred Zavjetnog spomenika te je 30-tak obilaznika krenulo put Sokolovca u obilazak Požeške planinarske obilaznice. Očekuje se da će planinari danas obići PPO u punom profilu od 34 km, a za to će im trebati 8 do 10 sati.


  Glavni vodič na stazi je Ante Bošnjak, a pomoćnici su mu: Vlado Crnković, Boro Jukić, Ante Mesić i Željko Seifert. Po završetku staze svi su došli u prostorije HPD Gojzerica Požega, na adresi: R. Hrvatske 1c – Požega, gdje im je predsjednik Višeslav Turković ovjerio dnevnike i uručio priznanja za obiđenu obilaznicu.

  Izvor: HPD Gojzerica Požega
  kontakt: +38598760236

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije