Search
Close this search box.

HPD „GOJZERICA” Izlet na Požešku goru 

Polaznici 4. Opće planinarske škole u  HPD Gojzerica Požega odradili su završni izlet na Požešku goru. U sklopu izleta održana je terenska nastava iz tema kao što su: Priprema za odlazak u planinu, Kretanje u planinama, Orijentacija, Korištenje planinarske i tehničke opreme, Čvorologija, Izrada gelendera, Opasnosti u planinama, Spašavanje u planinama, Planinarska etika i Zaštita prirode.

Najzanimljivije je bilo tijekom izrade gelendera i njegovog korištenja u praktičnu svrhu, a ništa manje zanimljiva nije bila ni provjera sadržaja planinarskih ruksaka tijekom kojeg se dalo štošta vidjeti. Smjer kretanja planinarske grupe bio je: prostorije HPD Gojzerica Požega (R. Hrvatske 1C, Požega)-Trg Sv. Trojstva-Kalvarija-Sokolovac-Vrhovački grad-Sv. Jelena-Šicana-Seoci-Vinograd Ravlić-kapela Sv. Vida-Trg Sv.Trojstva. Za kraj izleta polaznici planinarske škole iz PD Klikuna Pleternica, počastili su sve predavače i polaznike škole na imanju gospodina Ravlića. Dobro društvo u odličnom ambijentu Vinarije Ravlić samo je pojačalo pozitivne dojmove planinara te su se nakon dužeg druženja vratili sretni i zadovoljni u Požegu.

Ovaj izlet i predavanje vodili su licencirani vodiči i članovi društva: Višeslav Turković, Boro Jukić i Željko Seifert (član stanice HGSS-a Požega). Opća planinarska škola završava u srijedu 11. svibnja 2022. godine svečanom dodjelom diploma, prije koje će se održati pismeni ispit za 35 polaznika. Polaznicima možemo zaželjeti sreću prilikom polaganja ispita te u budućim planinarskim pohodima!

Izvor: HPD Gojzerica

 

Vezano
Vezano