Search
Close this search box.

HPD „GOJZERICA” Održan 5. obiteljski izlet povodom Dana grada Požege

Jučer od 9:00 do kasnih popodnevnih sati održan je 5. obiteljski izlet – povodom Dana Grada Požege – Grgureva, u organizaciji HPD Gojzerica Požega. Planinarsku manifestaciju pohodilo je 500-tinjak planinara iz cijele Hrvatske. Osim domaćina bili su tu planinari iz Bjelovara, Virovitice, Daruvara, Županje, Vinkovaca, Osijeka, Belišća, Feričanaca, Slavonskog Broda. Manifestacija je organizirana na dvije staze: Obiteljska staza – koju su pohodile obitelji s djecom i Planinarska staza – koju su pohodili iskusni planinari. Staze su vodile po Požeškoj gori i s obzirom na lijep i sunčan dan izletnicima su pružile veliki užitak. Pogled je bio prekrasan, a sunce je konačno zagrijalo najavljujući proljeće.

Inače, polazišna točka izletnika bila je Gradska kuća gdje ih je pozdravio zamjenik gradonačelnika Požege dr.sc. Borislav Miličević . Bili su tu i članovi Gradske straže Požega.

Nakon završetka Obiteljske staze na parkiralištu iza gradske kuće organizirane su ”Igre za djecu”, za koje se prijavilo mnoštvo djece i volontera koji su vodili brigu o njima. Za dobre rezultate tijekom igara djeca su nagrađena finim čokoladicama i priznanjima. Po povratku ekipe s Planinarske staze nastavilo se veselje uz hranu, piće i prigodni glazbeni program sve do razlaska. Organizatori za iduću godinu očekuju veći posjet i još bolju organizaciju. Iduće godine organizacija izleta pada točno na Grgurevo u nedjelju 12. ožujka, tako da će biti posebno veselo. Živi bili pa vidjeli!

Izvor: HPD Gojzerica/V.M.

Vezano
Vezano