Search
Close this search box.

HPD GOJZERICA Planinarski izlet na Jankovac

Kako je Jankovac vrlo često odredište različitih izleta (naročito ako ste iz Požege), možemo reći da su članovi HPD Gojzerica iz Požege jako puno puta posjetili prekrasnu jankovačku šumu, jezera i slap. I dalje je privlačan i uvijek ga je lijepo posjetiti. No, nekako nema baš puno različitih staza kojima se može ići… Stoga je ovaj izlet  na Jankovac, kojeg su vodili Anita Savić i Ante Bošnjak, bio pomalo avanturistički (što će se složiti svi oni koji su se na njega zaputili u kratkim hlačama) jer je put vodio po stazama koje nisu često korištene i gdje je priroda počela zauzimati natrag ono što joj ionako pripada. Dok su kupine i koprive malo otežavale hodanje, pogled na prekrasnu šumu kroz koju se probijalo sunce (a u jednom trenu i pokoja kapljica kiše) ga je olakšavalo.
Ove nedelje put do Jankovca vodio je dobro znanom trasom preko Veličkog starog grada, Tauberovih stijena i Nevoljaša, a zatim prekrasnim i čarobnim Talijanskim jarkom. Nakon odmora na samom Jankovcu (uz neizostavan posjet slapu Skakavcu), povratak je slijedio preko Šarenog stupa i Šeogreba do Trišnjice, a zatim preko Kaniške glave do Planinarskog doma Lapjak. Priroda je bila vrlo darežljiva te se moglo uživati u suncu, kiši, oblacima, ali i borovnicama, malinama i šumskim jagodama. Naravno, uz put su se mogle pronaći i gljive (na onim dijelovima gdje još ima vlage u šumi).
Ovih dvadesetak kilometara je brzo prošlo u fantastično raspoloženom društvu koje su, osim Gojzerica, činili i članovi PD Dilj gora iz Slavonskog Broda, PK Split i HPD Runolist iz Zagreba. Tako su uz stara poznanstva i prijateljstva stečena i neka nova. Kako se hodalo preko osam sati, bilo je dovoljno vremena za upoznavanje, stvaranje zajedničkih uspomena, ali i kreiranje planova i ideja za suradnju.
Fantastično društvo + uvijek lijepa priroda oko nas = savršeno provedeno vrijeme.
Izvor: HPD Gojzerica Požega
Republike Hrvatske 1 C
34 000 – Požega

Vezano
Vezano