Search
Close this search box.

HPD „GOJZERICA” Povodom Dana Grada Požege, Grgureva, održan 6.obiteljski izlet

Jučer je, već tradicionalno, održan 6. obiteljski izletpovodom Dana Grada Požege – Grgureva, u organizaciji HPD Gojzerica Požega. Pošto je bio lijep i sunčan dan izlet je bio dobro posjećen te se na njega odazvalo oko 550 planinara, građana i djece. Od 50-tak planinarskih društva s područja Slavonije, izletu se nisu odazvali samo planinari HPD Sokolovca Požega i PD Đakova. Osim planinarskih društava sa slavonskog područja, u velikom broju odazvala su se planinarska društva HPD Bilo iz Koprivnice i HPD Bilogora iz Bjelovara. Planinari iz HPD Bršljan – Jankovac Osijek (najstarijeg planinarskog društva s područja Slavonije) doveli su tradicionalno pun autobus Legosa, a to je njihova dječja sekcija koja djeluje u sklopu društva.
Izlet i planinarsko druženje započelo je od 9:00 sati na parkiralištu iza Gradske kuće, gdje su vrijedne ”Gojzerice” poslužile tradicionalni ”planinarski doručak”’ za sve svoje goste.

Nakon zajedničkog druženja uz glazbu, skupu su se obratili: Višeslav Turković – predsjednik društva kao domaćin, zatim gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, a nakon njega dopredsjednica Hrvatskog planinarskog saveza Jadranka Čoklica i na kraju Igor Nađ ispred Slavonskih planinara (bivšeg Slavonskog planinarskog saveza). Svi su dijelili samo epitete i pohvale na račun organizacije ove hvale vrijedne manifestacije. Gradonačelnik Željko Glavić dodao je da je Obiteljski izlet postao već tradicionalan i prepoznatljiv u našem gradu i šire. Nakon obraćanja planinarima, slijedila je zajednička fotografija s Gradskom kućom u pozadini.

Po završetku fotografiranja krenulo se na dvije staze, kao i proteklih godina. Obiteljsku stazu za građane i djecu vodio je Ivica Šnajder, preko Starog grada na brdo Sv. Vid i natrag u trajanju 2 sata. Drugu Planinarsku stazu vodio je Hrvoje Kozarić, na brdo Sokolovac, Vrgovački grad, Seoce, Sv. Vid i natrag, a to je bila teža staza u trajanju 4 sata. U 12:00 sati, po završetku Obiteljske staze, Anita Savić organizirala je ”Igre za djecu”, uz pomoć drugi vrijednih članica i članova društva. ”Igre za djecu” su organizirana tako da budu zanimljive i bez upotrebe modernih tehnologija, a po završetku djeca bivaju nagrađena gomilom slatkiša. Cijelo vrijeme djeca, građani i planinari mogli su se okrijepiti pićem i hranom, koje su posluživali vrijedni djelatnici obrta Infinity iz Požege.

Paralelno svim ostalim događanjima Centar za posjetitelje – Požeška kuća otvorio je širom svoja vrata za planinare i ostale građane, pa su mogli uživati u besplatnom obilasku uz stručno vođenje. Po povratku planinara s Planinarske staze, vrlo brzo uslijedio je rastanak i završetak ove zanimljive manifestacije.
Do godine na istom mjestu!

Izvor: Višeslav Turković
Predsjednik HPD Gojzerica Požega

 


Vezano
Vezano