Search
Close this search box.
Gojz

U organizaciji našeg Ivice Šnajdera i Ekološke sekcije, održan je botanički izlet na Papuk. Ekološka sekcija pri Hrvatskom planinarskom društvu Gojzerica djeluje od samog osnutka Društva te često organizira vrlo poučne i zanimljive izlete poput ovoga. Poveo je deset Gojzerica i još dvadeset koza kako bi učili o ljekovitom bilju.  Doduše, koze su vidjele da se nešto događa pa su se odlučile priključiti veselom društvu
Tako su saznali za što je dobro kantarionovo ulje i čaj od kantariona (poznate kao Gospine trave)…zašto je Ivanjsko cvijeće “biljka s Venere”, što liječi kombinacija stolisnika, koprive i nevenovog cvijeta te kako napraviti čaj od trputca i za što je on dobar! Tu je bila i neizostavna menta koje ove godine ima u izobilju diljem Papuka, a našla se i majčina dušica za čaj.
Pohodili su predio Papuka Poljanice koji je iznimno bogat raznoraznim livadskim biljkama, od kojih su mnoge ljekovitih svojstava.
Do skorog viđenja, pozdravljaju vas vaše Gojzerice iz Ekološke sekcije.

Napomena: HPD Gojzerica Požega ovog ljeta ne radi stanku za godišnje odmore, već nastavlja s punom aktivnostima prema planu: https://hpdgojzerica.hr/plan-izleta/, tako da im se mogu priključiti svi zainteresirani građani.

Izvor: Ana Kesić – voditeljica Društvene sekcije u HPD Gojzerica Požega

 

 

Comments (1)

Wow, superb weblog format! How lengthy have you been running a blog for?
you make blogging look easy. The whole glance of
your website is magnificent, as smartly as the content!
You can see similar here sklep

Leave a comment