Najčitanije

 • Fotogalerije

  HPD „GOJZERICA” POŽEGA Dani otvoreni vrata udruga – Potraga za blagom

  I ove se godine HPD Gojzerica Požega uključila u obilježavanje Dana otvorenih vrata udruga sa svojim aktivnostima. Jedna od njih je bila ”Potraga za blagom” na Starom gradu u Požegi.
  Na početku potrage okupilo se 30-tak djece podijeljeno u pet timova. Čekali su ih skriveni tragovi i zadaci koje su morali ispuniti kako bi došli do blaga. Stari grad su prešli uzduž i poprijeko, a usput su naučili svezati čvor „osmicu“, upotrebljavati kompas, je li bolje na izlet ponijeti čvarke ili voćni jogurt, je li viši Mt Everest ili Požeška gora, tko sve može planinariti i što napraviti sa smećem koje ostaje kad se planinari. Malo su se mučili s time koje je more prije jako puno godina bilo na ovom prostoru, a počinje na Pa… (nije Pag J kao što su neki mislili), a uspješno je razriješena i dilema oko toga jesu li Venera, Mars i Zemlja planine u Hrvatskoj ili ipak nisu.
  Potraga je završila s jednim sudionikom (pridružila se jedna gospođa krpeljica) i jednim žuljem više. Srećom, na kraju je sve sudionike čekalo mnoštvo bombona, čokoladica, sokova i čokoladnog mlijeka (smeće je skupljeno i odloženo gdje treba baš onako kako to rade pravi pravcati planinari). Najbolji pronalazači su osvojili i puuuuuunu škrinju blaga koje su pravedno i brzinom munje podijelili među sobom.
  I mali i veliki su uživali pa bi bilo odlično ponoviti to i dogodine. Tko zna…
  U nedjelju ih očekuje izlet na Južnu terasu Papuka, također u sklopu dana otvorenih vrata.
  #hpdgojzerica  #daniotvorenihvrataudruga  #potragazablagom  #uživancijauprirodi

  Izvor: HPD Gojzerica Požega

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije