Search
Close this search box.

HPD „GOJZERICA” POŽEGA Održano predavanje „Živjeti po ekološkim uvjetima”


Umirovljeni profesor mr. sc. Ivica Šnajder, voditelj Ekološke sekcije u HPD Gojzerica Požega, održao je zanimljivo predavanje na temu: ”Živjeti po ekološkim uvjetima.” Inače prirodnjak u duši, osnivač udruge ”Ekološki laik” te dugogodišnji suradnik i jedan od voditelja akcije ”Zasadi drvo, ne budi panj!”, organizator mnogih ekoloških i botaničkih izleta u HPD Gojzerica Požega, nedavno je završio tečaj za Čuvara planinske prirode HPS-a. Pun iskustava i znanja vezanih za očuvanje prirode i ekologiju, ni večeras nije razočarao nazočne planinare. Odlučio se na novi pristup predavanju, koji se svidio pratiteljima.
Tijekom predavanja potaknuo bi određenju temu i postavio pitanje te tako započeo debatu u koju su se rado uključivali svi bez iznimke. Raspravljalo se o različitim ekološkim temama, onako slobodno ”bez dlake na jeziku”, a sve bi završilo donošenjem logičnog zaključka. Pričale su se tu i anegdote, uspoređivalo se i raspravljalo, kako bi se izvukao što bolji zaključak. Ovim predavanjem uspio je izvući sve one pozitivne emocije, koje gaje planinari kao zakleti ljubitelji prirode. Potakao je razmišljanja o novim temama i pogledima na iste, a na kraju sve završilo u dobrom raspoloženju, uz kiflice i sok (Hvala Mariji za kiflice).
U skorije vrijeme očekuju nas već tradicionalni izleti ovog nadasve osebujnog predavača, kao što su: Promatranje zvijezda padalica i Noćenje pod zvijezdama. Zbog toga nemojte se zaboraviti predbilježiti i odazvati ovim izletima, jer nema sumnje da će biti poučno i zanimljivo.

Izvor: HPD Gojzerica Požega
kontakt: +38598760236

 

Vezano
Vezano